ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är prylarna som förlänger sommaren

Rickard Lindholm · 1 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Känns det deppigt att sommaren är över?  Här är teknikprylarna som ger dig semesterkänsla hela hösten.

Sommaren försvann snabbt i år. Från att ha varit varmt och strålande sol så blev det plötsligt regn och kalla höstvindar. Knappt han semestern ta slut innan sommaren lämnade Sverige för sydligare breddgrader.

Till hösten finner vi i stället tröst i tekniken och då främst den teknik som kan hålla sommaren kvar.

Den mest ambitiösa lösningen står det svenska företaget Suntech för. De ordnar helt enkelt en sol med strand inomhus i ett rum.– Oftast har vi gjort installationer på ålderdomshem. Då fixar vi en fondvägg, solstolar och bar, säger Dan Karlsson, projektledare på Suntech.

Den som inte känner för att offra ett helt rum och 250 000 på en solsimulator kan kanske satsa på något mindre. Som en inomhusgrill eller varför inte ett tv-spel.

Inomhusgrill

Pris: Runt 1 100 kronor.Tillverkare: Ariete.Typ: El-grill.Krav: Inga.Något som hör sommaren till är att gå ut och grilla, men på hösten så brukar maten helt enkelt tillagas i köket igen.

Men med Arietes inomhusgrill kan du fortsätta sommarens grillmiddagar fast slippa tändvätska och brandrisk.

Enligt företaget är den lätt att använda, lukt- och rökfri samtidigt som den ger maten en grillad yta. Den fungerar som en stor brödrost.

Wii resort sports

Pris: Runt 400 kronor.Tillverkare: Nintendo.Typ: TV-spel.Krav: Nintendo Wii.Kände du att semestern bara försvann och du inte hann med alla sommaraktiviteterna du ville? Skaffa då ett Nintendo Wii och ”Wii sports resort”. 

I spelet kan du ge dig ut på cykelturer eller paddla kanot utan att behöva uthärda de kyliga höstvindarna.

Du kan ”semestra” själv eller bjuda med dina vänner och göra mycket av det där som vädret förbjuder.

Appen sjunga

Pris: Gratis.Tillverkare: Aggressive Development. Typ: App.Krav: Iphone.Ett effektivt sätt att råda bot på höstrusket är helt enkelt att låtsas som att det fortfarande är sommar utanför.

Bjud in dina vänner och ordna en midsommarfest och om du dessutom ser till att fixa appen sjunga kommer ni ha tillräkligt många sånger och snapsvisor för hela hösten.

Appen är gratis och innehåller både okända och kända sånger till middagen.

Konstgjord sol

Pris: Runt 250 000 kronor före moms. Tillverkare: Suntech.Typ: Solsimulator.Krav: Ett rum runt 4x5 meter.

Gör om vardagsrummet till en sandstrand och sätt upp en konstgjord sol i taket.

Företaget Suntech har en lösning för den som verkligen vill hålla sommaren kvar. För ungefär en kvarts miljon står de för allt från sand till solstolar.

Deras konstgjorda sol har en bakgrund i bilindustrin där den användes för att testa hur olika bilmodeller hanterade solljus.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro