ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är prylen som tvingade flygplan att nödlanda

Clara Guibourg · 26 Aug 2014
Uppdaterad 26 Aug 2014

Ett United Airlines plan fick under måndagen nödlanda om efter ett bråk mellan två passagerare. Vad de blivit osams om? Benutrymmet förstås.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Ira Goldman / Knee Defenders

Att det är obekvämt och trångt att flyga vet vi redan, särskilt i ekonomiklass. Så när en passagerare använde en så kallad "knee defender" för att hindra kvinnan i sätet framför från att kunna luta sig tillbaka är det kanske inte helt överraskande att det blev dålig stämning.

"Knee defenders" säljs i USA för 22 dollar och består av två små plast-clips som fästs i stolsbrickan. Sedan blir det omöjligt att fälla tillbaka sätet om man sitter i stolen framför – och voila, du har fått ditt eget benutrymme säkrat. 

United Airlines-flighten, som var på väg från Newark till Denver, tvingades landa i Chicago när en passagerare vägrade att sluta använda prylen – trots att flygvärdinnor sagt åt honom på skarpen. 

Kvinnan som vägrades att få luta sig tillbaka blev allt mer uppjagad och det slutade med att hon slängde en mugg med vatten på "knee defender"-fantasten.  Efter det ska alltså United ha fattat beslutet att landa i Chicago – och tvinga bägge passagerare att kliva av.

"Knee defenders" är tekniskt sett inte förbjudna av amerikanska luftfartsverket, men enligt USA Today har de flesta flygbolag förbjudit dem. 

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro