ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är räddningen för regniga dagar

Josefin Svenberg · 3 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013

Om – eller rättare sagt när – det regnar i sommar känns kanske inte badstranden särskilt lockande. Däremot är det ett utmärkt tillfälle att upptäcka ny musik, titta på en tv-serie du missat eller testa nya appar. Här ger tre experter sina bästa tips för regniga dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARENS BÄSTA APPAR

Expert: Daniel Hessel, redaktör och testredaktör på tidningen Mobil

• Flipboard

Vad:  Nyhetsläsare

Finns till:  Iphone, Ipad, Android

Pris:  Gratis

Om det regnar utomhus kan du alltid roa dig med att se vad som hänt i resten av världen. Flipboard är en av de snyggaste nyhetsläsarna som dessutom kan hålla koll på vad dina vänner delar på Facebook och twitter.

Flipboard på Itunes

Flipboard på Google Play

• Readly

Vad:  Tidningsapp

Finns till: Iphone, Ipad, Android

Pris:  Gratis, 99 kr/mån

En hundring i månaden och du får läsa precis hur många tidningar du vill från dussintals olika titlar. Ungefär som Spotify för magasin, med andra ord.

Readly på Itunes 

Readly på Google Play

• Postify

Vad:  Vykortsapp

Finns till:  Iphone, Android

Pris:  Gratis, 19 kr/kort

Om vädret sviker så smiter du säkert iväg på semester där solen finns. Med Postify tar du semesterbilderna från mobilen och skickar dem som riktiga vykort till dina vänner. Extremt smidigt och mer personligt än att posta bilder på Facebook.

Postify på Itunes

Postify på Google Play

• Ticket to Ride

Vad:  Brädspel

Finns till:  Iphone, Ipad, Android

Pris:  49 kr

Brädspelen har flyttat in i mobilen och surfplattan och passar perfekt för regniga dagar. Ticket to Ride är väldigt lätt att ta till sig, snabbspelat och riktigt kul för hela familjen.

Ticket to Ride på Itunes

Ticket to Ride på Google Play

SOMMARENS BÄSTA FILMER OCH SERIER

Expert: Elin Larsson, Metros filmrecensent

• "House of Cards"  (säsong 1)

Första säsongen av den Netflix-lanserade tv-serien "House of cards", med Kevin Spacey som ambitiös och hämndlysten maktspelare i den amerikanska toppolitiken, har tokhyllats och bör inte missas.

UTE NU PÅ DVD

• "Torka aldrig tårar utan handskar"

Såg du inte Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar", om några unga homosexuella mäns liv 80-talets Stockholm under aids-epidemins frammarsch? Nu har du möjlighet igen, och samtidigt få koll på några av svensk films bästa skådespelartalanger.

PÅ DVD 24 JULI

• "Carrie"  (skräckfilm)

Inget är bättre för en regnig dag än en skräckklassiker. Brian De Palmas filmatisering av Stephen Kings bok är en sådan, dessutom ursnygg och med tre av 70-talets coolaste tjejskådisar i bärande roller (Sissy Spacek, Amy Irving, Nancy Allen) samt Piper Laurie som fanatiskt religiös mamma till mobboffret Carrie.

PÅ BLU-RAY NU

• "Du gör mig galen!"  (komedi)

Årets mest hajpade romantiska komedi fick årets mest hatade filmtitelöversättning (i original heter den "Silver Linings Playbook"), och är med sin imponerande rappa dialog och det fina samspelet mellan Bradley Cooper och Jennifer Lawrence (som vann en birolls-Oscar för sin komiska tajming) perfekt kvällsunderhållning.

PÅ DVD/BLU-RAY 24 JULI

• "Eskil & Trinidad"  (familj/drama)

En finstämd familjefilm som tyvärr gick lite under publikradarn när den kom på bio i vintras. Men se den! Torkel Petersson spelar hårt arbetande, före detta ishockeymålvakt som har förhoppningar på sonen, den 11-årige, inte alltför hockeytokige Eskil.

PÅ DVD 31 JULI

SOMMARENS BÄSTA MUSIK

Expert: Peter Lindholm, Metros musikrecensent

• Jay-Z – ”Magna carta holy grail” 

Blygsamhet har aldrig varit Jay-Z:s grej. Det förstår man av både titel och utgivningsdag. Den stora frågan hur mycket rock från 1991 plattan innehåller. På förhand har det avslöjats att rapparen lånat text från både Nirvanas ”Smells like teen spirit” och REM:s ”Losing my religion”.

UTE NU

• Chris Brown – ”X”

R&b-sångaren Chris Browns två föregående album har båda blivit listettor i USA, så misshandeln av Rihanna har inte skadat karriären där. Och hon står själv vid hans sida i en låt. Plattan är uppkallad efter den romerska siffran för 10, men titeln kan också utläsas som ex, som i ”ex-girlfriend”.

SLÄPPS 16 JULI

• Diverse artister – ”Känn ingen sorg”

Eftersom filmen ”Känn ingen sorg” är baserad på Håkan Hellströms låtar borde ju man ju ha hört allt förut, men så är inte fallet. Soundtracket rymmer outgivna versioner som Håkan spelat in med Göteborgssymfonikerna och så får man höra Marie Richardson tolka ”Kom igen Lena”.  

SLÄPPS 17 JULI

• Selena Gomez – ”Stars dance”

Tidigare tonårsstjärnan Selena Gomez, aktuell i filmen ”Spring breakers”, tar farväl till musikbranschen med sitt fjärde och sista album.  Framöver vill hon koncentrera sig på skådespelandet, har hon själv sagt. Innehåller åtminstone en låt som handlar om tidigare pojkvännen Justin Bieber.

SLÄPPS 23 JULI

• Robin Thicke – ”Blurred lines”

Trots en omdebatterad sexistisk video som blivit bannlyst av Youtube har Robin Thicke fått en världshit med titelspåret. Men så heter han nästan tick – fästing – något som gärna fäster sig på en mot ens vilja. Själv urskuldar han sig med att hans fru gav klartecken till nakenmodellerna.

SLÄPPS 30 JULI

• Backstreet Boys – ”In a world like this”

Ett nytt album med Backstreet Gubbs är förstås inte lika spännande i dag som för 20 år sedan. Men eftersom Max Martin skrivit titellåten ”In a world like this” lär den säkert generera minst en hit. Ytterligare svenskar är inblandade, varav Martin Terefe är den som bidragit mest.

SLÄPPS 30 JULI

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro