ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är rapparna som cashar in på årets julklapp

Gustaf Eriksson · 21 Nov 2012
Uppdaterad 21 Nov 2012

Hörlurarna kommer att bli årets storsäljare i julhandeln, tror HUI Research. Det är goda nyheter för ett gäng rappare med egna signaturlurar.

klar

Artikellänk är kopierad

– Lyssna är det nya läsa. Hörlurarna blir en symbol för den mobila trenden.  Det sa HUI:s prognoschef Jonas Arnberg när årets julklapp presenterades på onsdagsmorgonen.

HUI:s utnämning brukar bli en självuppfyllande profetia. Titeln "Årets julklapp" ger gratisreklam för miljoner och leder ofta till ett rejält försäljningslyft.  Att HUI spår att hörlurarna blir årets storsäljare är därför ljuv musik för ett helt knippe rappare, som har alldeles egna signaturlurar. 

Dr Dre, 50 Cent, Ludacris, och Wu Tang Clan-ledaren RZA är några av hiphop-stjärnor som har lanserat sina egna lurar. Motörhead har sina Motörheadphones, country-stjärnan Tim McGraw släppte western-osande lurar i våras och giganten Lou Reed har riktiga signaturlurar, som pryds av en äkta autograf. 

Inte ens döden är ett hinder för hörlurar. Reggae-legenden Bob Marley, som avled 1981, har fått flera modeller i sitt namn. Jazz-legenden Miles Davis, som dog tio år efter Marley, har också fått lurar uppkallade efter sig. 

Inom rikets gränser är det dock svårare att hitta musikprofiler som gjort egna hörlurar. Men det finns de som har anledning att jubla även här. Några av de mest kända svenska lurarna är de färgglada Urbanears och Jays.

Rapparen Lil Wayne med Dr Dres lurar.
Rapparen Lil Wayne med Dr Dres lurar.Foto: All Over Press
50 Cent var i Bromma tidigare i år för att marknadsföra sina hörlurar.
50 Cent var i Bromma tidigare i år för att marknadsföra sina hörlurar.Foto: All Over Press
Ludacris.
Ludacris.Foto: All Over Press.
Bob Marley har fått egna hörlurar efter sin död.
Bob Marley har fått egna hörlurar efter sin död.Foto: Scanpix
Svenska Urbanears gör färgglada lurar.
Svenska Urbanears gör färgglada lurar.Foto: Urbanears
klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro