ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är roboten som sjunger och dansar

Aron Andersson · 19 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Framtida Michael Jacksons, Lady Gagas och Madonnas gör er icke besvär. Roboten är morgondagens popstjärna.HRP-4C kanske har en bit kvar till den absoluta toppen. Men vad den här robot-popstjärnan redan i dag klarar av är imponerande.Med lite fantasi går det nästan att lura sig själv att det är en riktig person som sjunger och dansar i klippet. Den japanska robotens rörelser är nämligen väldigt trovärdiga, om än något stela emellanåt.

Masataka Goto heter forskaren som lett utvecklingen vid Institute of Advanced Industrial Science and Technology. De har analyserat en riktig popstjärnas rörelser och ansikte när hon sjöng. Dessutom andas roboten realistiskt och efterliknar verkliga personers andning, skriver Popsci.– Vi hoppas nöjesindustrin kommer att kunna använda robotar i stor utsträckning, säger Masataka Goto till tidningen.

Händerna är fortfarande lite klumpigt stora, och metallbenen lurar väl ingen. Men om några år skulle kanske verklighetens popstjärnor kunna gå i pension.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro