ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sajten där du kan sätta betyg på dina gamla ex

Annika Persson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Dags för utvärdering? I Sverige kan du bland annat sätta betyg på din läkare eller olika företag. Men än så länge kan du inte betygsätta ditt ex.

Dags för utvärdering? I Sverige kan du bland annat sätta betyg på din läkare eller olika företag. Men än så länge kan du inte betygsätta ditt ex. Foto: All over press


Vill hjälpa andra till en bättre dejt. Tvåsidigt formulär fylls i.

klar

Artikellänk är kopierad

Hatar du ditt ex? Då kanske det är dags att varna andra för honom eller henne. Den nya amerikanska sajten Exrated kom till för att vara en hjälp inför första dejten. Där kan man nämligen lägga in information om sitt ex – allt för att varna eller tipsa andra användare om personen. – Du skulle inte gå till en restaurang som inte granskats, varför skulle du gå på en dejt med en person som inte granskats? säger grundaren Tom Padazana till Huffington Post. På webbplatsen kan man fylla i ett tvåsidigt frågeformulär där man bland annat förklarar vilken typ av relation man hade med sitt ex. Man kan även ge detaljerad information om hygienen samt totalpoäng. Någon liknande svensk sajt tror Stefan Wahlberg, Metros rättsliga expert, inte kommer att fungera på grund av personuppgiftslagen. – Men i praktiken kommer sajten inte kunna stoppas i Sverige. Orsaken är att servern kan stå i vilket land som helst. Detta är en av vår tids största juridiska utmaningar – att försöka hitta ett globalt och enhetligt regelverk för internet som sätter yttrandefriheten i främsta rummet men samtidigt tillvaratar viktiga intresssen som till exempel den personliga integriteten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro