ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sajten som kan bli det nya "anti-Facebook"

Åsa Larsson · 25 Sep 2014
Uppdaterad 25 Sep 2014

Ello, ett mindre känt socialt forum, ser ut att ha ett riktigt uppsving sedan Facebook gjort sin hbtq-användargrupp missnöjd, skriver Daily dot.

klar

Artikellänk är kopierad

Nya målet efter Facebook?
Nya målet efter Facebook?Foto: Skärmdump

Efter kontroverserna kring Facebooks namnpolicy har nu en mängd användare börjat se sig om efter annat, rapporterar sajten   Daily dot

Problemen uppmärksammades när trans- och queerpersoner inte fick ha alternativa namn i sina profiler på Facebook. Drag-drottningen Heklina, grundaren till klubben Trannyshack ​,  fick exempelvis sitt konto på Facebook helt utraderat. Det hjälpte inte att hon la till sitt efternamn efter Heklina och hon märkte att flera av hennes vänner och bekanta drabbats av samma öde, skriver sajten Techcrunch.

Paul Budnitz , grundaren  till det sociala nätverket Ello  dit Facebooks utvandrande hbtq-personer  nu  verkar bege sig, berättar för Daily dot att man har tagit fasta på detta.

– Du behöver inte använda ditt "riktiga namn" för att få vara på Ello. Vi uppmuntrar människor att vara de som de vill vara, säger han.

Enligt honom har Ello anpassat sig till sina nya användare från hbtq-världen.

– Vi har nolltolerans mot näthat, trakasserier, troll och andra typer av negativt beteende och vi kommer att permanent banna och bomba konton tillhörande den som någonsin gör något av detta .​

Det sociala nätverket är nystartat och drivs av en liten grupp människor. Man måste bli inbjuden än så länge, men det går att begära att få en inbjudan på deras sajt.

​​ ​Ello lovar att inte ha annonser eller sälja dina uppgifter till någon annan och i sitt manifest skriver de:

"Varje inlägg du delar, varje vän du får och varje länk du trycker på spåras, registreras och konverteras till data."

De avslutar med: "Du är inte en produkt."​

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro