ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Samsungs hemliga vapen mot Iphone 6 – extra kurva på skärmen

Aron Andersson · 10 Feb 2015
Uppdaterad 10 Feb 2015
Galaxy Note Edge har en böjd skärm som är lite häftig – men inte jätteanvändbar än så länge.

Galaxy Note Edge har en böjd skärm som är lite häftig – men inte jätteanvändbar än så länge. Foto: Gustav Gräll


TEST: Samsung Galaxy Note Edge. En böjd skärm får den här mobilen att sticka ut ur mängden. Men hur nödvändig är finessen egentligen? Metro har testat.

klar

Artikellänk är kopierad

Den böjda telefonen har prestanda i toppklass – men designen gör den lite klumpigare än vanliga Galaxy Note 4, som dessutom är billigare.
Den böjda telefonen har prestanda i toppklass – men designen gör den lite klumpigare än vanliga Galaxy Note 4, som dessutom är billigare.Foto: Gustav Gräll

Vad är Galaxy Note Edge?

Det är en lite udda mobil med böjd skärm från Samsung. På telefonens högra sida svänger liksom skärmen av och den extra, böjda centimetern fungerar som en extra display.

Vad är poängen med den böjda delen?

Här ryms bland annat en meny med genvägar till vanliga program eller notiser från dina appar. Men när den inte visar något annat kan den också fungera som extra skärmutrymme till den stora skärmen.

Är det särskilt meningsfullt?

Nej, inte direkt, men det är lite roligt. Längre fram kan det så klart komma nya appar som nyttjar den böjda extraskärmen, men än så länge finns inte så mycket sådant. Det finns några småspel som är långtifrån livsnödvändiga, men underhållande – i ett av dem lagar du små hamburgare.

Hur är telefonen i övrigt?

Bortsett från den speciella designen är detta i princip samma telefon som Galaxy Note 4, alltså en högpresterande mobil med stor skärm. Just designen gör dock att den är lite klumpigare att ha att göra med. Den saknar fysisk kameraknapp som i stället sitter på den sneda skärmytan.

Vem ska köpa?

Som det är nu känns telefonen mest som kuriosa för den som vill ha något udda. Vanliga Note 4 är en bättre mobil och med tanke på att den är billigare känns det inte värt en extra tusenlapp för att äga något som sticker ut.

I en mening?

Böjd skärm gör den udda mobilen rolig, men också klumpig.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro