ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Samsungs nya superbreda skärm – specialgjord för gamers

Hugo Ewald · 10 Jun 2017
Uppdaterad 10 Jun 2017
Skärmen är dock inte billig.

Skärmen är dock inte billig. Foto: Samsung


Under fredagen lanserade Samsung den enligt företaget bredaste datorskärmen som någonsin släppts för konsumenter. Skärmen, som beskrivs som "super ultrawide" har det galna bildförhållandet 32:9, och är hela 49 tum.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen lanserade Samsung sin nya ultrabreda datorskärm CHG90, som är speciellt utvecklad för datorspelare med extra stora krav.

Den nya skärmen är på 49 tum och har bildförhållandet 32:9. Det kan jämföras med äldre datorer som ofta hade bildförhållandet 4:3 och 16:9 som idag är det vanligaste bildförhållandet för datorskärmar. Skärmen är kurvad, vilket enligt Samsung gör att du slipper vrida allt för mycket på huvudet. The Verge beskriver skärmen som att det i praktiken är en halv tv.

Syftet är förutom att göra det enkelt att spela datorspel på ett sätt som är extra inlevelsefullt att göra det enkelt att multitaska, då skärmen i praktiken är stor som två HD-skärmar bredvid varandra.

Enligt Samsung har skärmen utöver sin bredd en låg responstid och en uppdateringsfrekvens om 144 hertz, vilket betyder att skärmen kan uppdatera en enskild pixel 144 gånger per sekund. Samsung menar också att den har särskilt bra färger och kontrast genom så kallad quantum dot-teknologi. Upplösningen är 3840 x 1080.

Skärmen är dock inte billig. Den kostar motsvarande drygt 13 000 kronor och går i skrivande stund att förhandsbeställa i USA. Om och när den kommer till Sverige är ännu oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro