ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är scientologernas hemligaste rymdkatedral

Tomas Lundin · 3 Jan 2013
Uppdaterad 3 Jan 2013
Här är scientologernas hemligaste rymdkatedral

Här är scientologernas hemligaste rymdkatedral Foto: Google Maps


klar

Artikellänk är kopierad

Insprängt i ett berg i New Mexico finns scientiologins heligaste heliga. Inuti Tremintina-basen förvaras grundarens föreläsningar på guldskivor. Enorma symboler hälsar utomjordningar välkomna. 

Enligt ny bok, skriver av BBC-journalisten John Sweeney, byggdes helgedomen på 1980-talet och kostade åtskilliga miljoner dollar. Avhoppare vittnar om att det  atombombssäkra fortet rymmer valv där L. Ron Hubbards föreläsningar lagras på guldskivor, i titankistor som förslutits med argongas, skriver The Sun. 

Tanken är att de ska finnas kvar även om allt annat på jorden utplånas. 

På satellitbilder går det tydligt att se ett privat flygfält på gångavstånd från berget, som försetts med två symboler som krokar i varandra. Dessa ska vara en hälsning till utomjordingar. När Sweeney försökte besöka komplexet möttes han av en stålgrind och två övervakningskameror och en högtalarröst som inte ville släppa in honom.

Scientologerna har lockat kända medlemmar som Tom Cruise, Jason Lee och Kirstie Alley. Medlemmarna får betala stora summor till kyrkan för olika kurer och kurser. Bland annat måste alla medlemmar äga minst en "e-mätare". Mätaren kostar 30 000 kronor, men är i själva verket en ohm-mätare med delar för en hundralapp, enligt en expert som Metro Danmark talat med.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro