ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är semesterön där män inte är välkomna

Linus Lindgren · 8 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018
I sommar öppnar en hälsofokuserad ö, där bara kvinnor är välkomna, i Finland.

I sommar öppnar en hälsofokuserad ö, där bara kvinnor är välkomna, i Finland. Foto: SuperShe


Snart ska kvinnor kunna semestra helt utan män på en exklusiv ö någonstans i Finland. Organisationen SuperShe håller på att skapa en resort där bara kvinnor är tillåtna.

klar

Artikellänk är kopierad

Reklamfilmen visar de första bilderna av semesterön där män inte är välkomna.

SuperShe island ska enligt organisationen SuperShe vara hälsofokuserad semesterort på en ö som ligger efter den finländska kusten. Gästerna ska kunna bo här i veckor eller dagar – helt utan män.

Grundaren till SuperShe är Kristina Roth, en före detta entreprenör vars tidigare företag 2013 hamnade på Forbes lista över snabbast växande företag drivna av kvinnor. Efter att hon hade tagit semestrar världen över kände hon att män förstörde den avslappnande stämningen, säger hon till The New York Post.

– När det var en söt kille i närheten satte kvinnor på sig läppstift. Tanken med SuperShe island är att du ska fokusera på dig själv, inte på att få dina hormonnivåer att stiga, säger hon till tidningen.

Enligt The Post fann Kristina Roth kärleken hos en finsk man vars föräldrar hade en ö i skärgården. Enligt Kristina sa hennes kille hela tiden att det fanns en ö bredvid hans föräldrars som var till salu. Hon hade precis köpt land i Västindiska Turks- och Caicosöarna och var därför inte inte intresserad.

– Jag var verkligen inte intresserad, men när jag såg ön älskade jag det. Det var en utopi av skog, säger hon till tidningen.

Att skapa en ö där bara kvinnor är tillåtna kan låta exkluderande. Men till tidningen vill hon understryka att hon inte är en manshatare utan att hon snarare tvärt om, älskar män. Hon säger också att män kan vara välkomna i framtiden.

Just nu är det hemligt var i Finland ön ligger. I sommar kommer ön öppnas för anmälningar från allmänheten till det exklusiva resmålet. Inga priser är satta ännu.

– Jag skulle vilja prata med personen först och se om den skulle passa in, men jag vill inte vara elitistisk, säger Kristina Roth till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro