ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är serienamnen som nobbades av tv-bolagen

Emma Björkman · 2 Okt 2012
Uppdaterad 2 Okt 2012
I kväll har säsong tre av ”Cougar town” premiär på Kanal 5 klockan 22. Tidigare i år på pratshowen ”Anderson live”  kallade huvudrollsinnehavaren Courteney Cox namnet för ett ”misstag”.  – Men i början var ”Cougar town” ett bra sätt att få människor att bli lockade av titeln, sa Courteney Cox. 

I kväll har säsong tre av ”Cougar town” premiär på Kanal 5 klockan 22. Tidigare i år på pratshowen ”Anderson live”  kallade huvudrollsinnehavaren Courteney Cox namnet för ett ”misstag”.  – Men i början var ”Cougar town” ett bra sätt att få människor att bli lockade av titeln, sa Courteney Cox.  Foto: Kanal 5


Skulle Vänner” ha blivit en lika stor succé om den hetat ”Six of one”? Och skulle tittarna ha upptäckt ”Grey’s anatomy” om den haft namnet ”Surgeons”? Metro har tittat närmare på den svåra konsten att välja rätt titel till en tv-serie.

klar

Artikellänk är kopierad

Innan en serie får premiär har den ofta gått under flera namn. ”Grey’s anatomy” – säsong nio har premiär på Kanal 5 i morgon – kallades till exempel för ”Surgeons” och Shonda Rhimes andra serie ”Scandal” som har premiär i morgon på Kanal 5 hette ”Damage control”.

En tv-series namn ska vara fyndigt, tydligt och provocerande utan att gå över gränsen. Titeln kan både hjälpa och stjälpa.

– För långlivade program är namnet mindre viktigt men för nya program kan det vara avgörande. En ny serie kan bli halshuggen om den inte får tittare, säger Caroline Hainer, journalist som skriver om tv på Weird Science.se.

Innan titeln ska locka tittare har den en annan uppgift – chefer inom den amerikanska tv-branschen erkänner att de ofta påverkas av namnet när de beslutar vilka tv-serier de ska satsa på, skriver The Hollywood Reporter. 

– Ett pilotavsnitt utan en titel är lättare att glömma. Det blir ”åh, den serien”, i motsats till en serie som har ett vågat och starkt namn, säger en anonym studiochef till The Hollywood Reporter. 

Bill Lawrence, medskapare till ”Cougar town” som har säsongspremiär på           Kanal 5 i kväll, lärde sig den hårda vägen hur viktigt det är med rätt namn. Till en början handlade serien om just ”cougars” (äldre kvinnor som jagar yngre män) men utvecklades sedan till ett relationsdrama.

– Vi kan inte komma ifrån den här dumma titeln. Jag vet att det låter som en ursäkt men om serien läggs ner kommer namnet utan tvekan vara en av de faktorer som sänkte den, säger Bill Lawrence till The Hollywood Reporter.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro