ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sex saker du INTE ska ge på fars dag

NIKLAS SANDBERG/JOHAN WIKÉN · 6 Nov 2015
Uppdaterad 7 Nov 2015
Köp helst något annat än ett par strumpor.

Köp helst något annat än ett par strumpor. Foto: Montage/Alamy


Från taskiga slipsar till pengar i kuvert. Metro listar sex saker du inte bör köpa till gubben på fars dag och ger dig tips på vad du kan köpa i stället.

klar

Artikellänk är kopierad

Slips. Det finns inget vanligare och tråkigare att ge bort än den sketna slipsen på farsdag. Googla "fars dag present" och bilder på slipsar dyker garanterat upp bland sökresultaten. Han har slipsar så att det räcker. 

Att ge i stället: ”Köp en snygg vit eller ljusblå skjorta istället som far kan bära och som oftast kommer till tio gånger mer användning än en slips”, säger Martin Hansson på Metro Mode.

►LÄS MER: Pontus är 15 år och pappa: ”Man får skita i vad alla säger” 

Strumpor. Om slipsen har första platsen har strumporna garanterat andra platsen gällande vanligaste och tråkigaste presenter att ge bort på denna dag. Inte för att denna present inte är användbar då strumpor slits ut snabbt, men lite mer möda kan du lägga ner på din pappa.

Att ge i stället: ”Fixa ett par snygga och stilrena kallingar till far istället. Något han garanterat kommer att få användning för – om inte tvättstugan är hans favoritplats vill säga”, tipsar Martin Hansson.

Lotter. Att ge bort Trisslotter är bara kul så länge det visar sig att en storvinst gömmer sig bakom skrapet. Då detta inte är särskilt vanligt bör du undvika denna typ av presenter. Väljer du dock att köra på denna present och det visar sig att din far ska iväg till TV4-studion och skrapa lotter så är det givet att du ska ha hälften av vinsten. 

Att ge i stället: ”Varför inte göra pappa glad med en radiostyrd liten helikopter? Det finns i princip ingen hejd för vuxna mäns barnslighet. Visst kan det diskuteras om det är ett beteende som bör uppmuntras, å andra sidan är det bara fars dag en gång om året”, säger Metros prylexpert Aron Andersson. 

LÄS MER: Guldregn över Ikea-anställda – får månadslön i julbonus

Pengar. Pengar i ett kuvert. Behövs det verkligen en förklaring till varför man inte ska ge detta? 

Att ge i stället: ”Google Chromecast. Ett utmärkt sätt att hänga med i samtiden, hålla sig uppdaterad, men ändå spara pengar är Chromecast. Till skillnad från nya Apple TV, som kostar nära 2 000 kronor, får du fortfarande Googles smarta tv-dongel för 400 pix – och en mycket smartare tv på köpet”, tipsar prylexpert Aron Andersson.

Halsduk. I form av att fars dag inträffar på hösten är det många, alldeles för många, som tycker att det är lämpligt att köpa en halsduk. Du är inte originell genom att göra detta. Han har troligtvis redan tänkt på att vi bor i ett land med vinter i minst fyra månader och har vinterkläder så det räcker.

Att köpa i stället: ”Hur många halsdukar har han inte redan liggandes? Överraska pappa med ett par snygga badbrallor istället och uppmana honom att resa iväg till solen – eller åtminstone ta ett dopp”, säger moderedaktör Martin Hansson.

Keramikmugg med texten ”Världens bästa pappa”. NEJ, NEJ, NEJ, NEJ! Planerar du att ge detta kan du välja att inte ge något överhuvudtaget. Man kan nog fylla upp ändlösa lager om samtliga av dessa muggar skulle samlas in i Sverige.

Att ge i stället: ”Netflix-abonnemang. Kanske blir den här presenten dyr i längden, men om du bara betalar första tre månaderna så kanske farsan själv kan bekosta resterande abonnemang? Då får han också äntligen ta del av lite mer modern populärkultur så han förstår varför alla pratar om ”OITNB” och ”House of cards”, säger Aron Andersson, Metros prylexpert.

►LÄS MER: Singelpappa tog frisörkurs för att kunna fläta dotterns hår

klar

Artikellänk är kopierad

NIKLAS SANDBERG/JOHAN WIKÉN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro