ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sexförbrytarnas eget bostadsområde

Tomas Lundin · 30 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: All Over Press / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Vid en första anblick ser det  ut som vilken trailer park som helst. Men om man går runt ett tag kommer man märka att det inte finns några barn här, och att många boende har elektroniska fotbojor runt vristen.

The Palace Mobile Home Park i S:t Petersburg, Florida, är nämligen en fristad för sexbrottslingar. 95 av 200 boende här är dömda sexförbrytare.

Husvagnscampingen fick ett rykte om sig bland nyutsläppta sexförbrytare att vara en bra och billig plats som är tillräckligt långt ifrån skolor och lekplatser. Och dessutom tillåter den dem som hyresgäster.

– När man kommer ut från fängelset som sexförbrytare får man höra att man inte kan göra si och inte göra så. Man får inte vara runt barn; inte i parker inte på stranden eller biblioteket. Här är det vårt eget lilla paradis. Vi är säkra här, säger en boende, Michael, till CNN.

Enigt parkens föreståndare, Nancy Morais, har nära 600 villkorligt frigivna sexbrottslingar bott här de senaste åren.

Hon har själv har blivit utsatt för sexövergrepp av en familjemedlem som liten, men uppmuntrar trots det sexbrottslingar att bo där. Dessutom ser hon till att de får terapi.

Nancy Morais tror nämligen att hopp är minst lika viktigt som rädsla för att rehabilitera sexbrottslingar tillbaka till ett normalt liv.

De boende som inte är sexförbrytare har en splittrad syn på att ha pedofiler och våldtäktsmän som grannar.

En anonym granne berättar för CNN att hon är förtvivlad över att hennes bostadsområde tar emot sexbrottslingarna med öppna armar.

– De sa ingenting till oss. Mitt ställe är inte värt någonting nu.

En annan kvinna berättar att hon inte har något emot det, men att det innebär vissa nackdelar. Hennes barnbarn får till exempel inte komma på besök hos henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro