ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sjukdomarna som svenskarna googlar mest

Fredrik Tideman · 2 Sep 2016
Uppdaterad 12 Dec 2016

Foto: Alamy/Montage


Lunginflammation och magsjuka. Det är sjukdomarna som oroar svenskar mest – i alla fall om man ska gå efter vad vi söker efter mest på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Med hjälp av Google Sverige och 1177 Vårdguiden har vi fått topplistorna på vilka sjukdomar som svenskarna söker efter mest på nätet.

I topp hamnar lunginflammation, på Google, och magsjuka – diarré och kräkningar, på Vårdguiden.

När det gäller andra hälsofrågor så är kalorier, ägglossning och förvärkar några av de mest eftersökta ämnena på Google.► LÄS MER: Det här googlade vi på mest 2015Metro har tidigare pratat med läkare som beskrivit hur deras arbete har förändrats i och med att många googlar sjukdomar innan de söker vård. Heidi Stensmyren, läkare och ordförande i Läkarförbundet, beskrev det som både positivt och negativt:

– Många är pålästa redan när de kommer, vilket är bra eftersom vi annars lägger mycket tid på att förklara. Sen finns problemet att det kan vara felaktig information och då måste vi lägga mer tid på att visa att det inte stämmer.► LÄS MER: Läkarna: Så här har Google förändrat jobbetLäs hela topplistorna här nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro