ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är skälet till varför du trivs på jobbet

Emma Björkman · 5 Feb 2015
Uppdaterad 6 Feb 2015

Foto: Alamy / All Over Press


Gillar du ditt jobb? Då har du antagligen väldigt härliga och bra kollegor. En ny undersökning visar att många tycker att arbetskompisarna är den största orsaken till att de trivs på arbetsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den största källan till glädje på jobbet kan sitta vid skrivbordet bredvid dig. Ett amerikanskt företag har gjort en undersökning för att se vad som får människor att tycka om sina arbetsplatser. Stimulerande arbetsuppgifter och en bra lön i all ära – men nära 40 procent av de 1 000 deltagarna i studien svarade att deras kollegor är huvudorsaken till varför de gillar sitt jobb. Och trevliga kollegor är inte bara en trivselfaktor – en majoritet svarade dessutom att relationen till arbetskamraterna gör att de jobbar mer fokuserat och är mer produktiva samtidigt som det får dem att känna sig mindre stressade. – Resultatet av undersökningen stärker det vi länge vetat, att visa anställda lite kärlek och göra det tydligt att ditt företag bryr sig ökar deras engagemang och får dem att stanna kvar längre, säger Chris Boyce, VD för Virgin Pulse som står bakom undersökningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro