ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är skandalerna vi minns från Dreamhack

Erik Glanell · 1 Dec 2017
Uppdaterad 15 Jun 2018
Jonathan "Loda" Berg, "Bävern" och Olof "Olofmeister" Kajbjer har alla varit inblandade i skandaler på Dreamhack Winter.

Jonathan "Loda" Berg, "Bävern" och Olof "Olofmeister" Kajbjer har alla varit inblandade i skandaler på Dreamhack Winter. Foto: Abraham Engelmark/Felix Frank/Dreamhack, Youtube/Skärmdump


Vad vore ett stort evenemang som Dreamhack utan några skandaler. Genom åren har det blivit en del och här är fyra som för alltid kommer leva kvar i DH-historien.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Frederike Schmitt/Dreamhack

Vac-vågen i Counter strike

Dreamhack Winter 2014 fick en tung start. I en våg av vac-avstängningar inför turneringen dök den ena prominenta Counter strike-spelaren efter den andra upp. Det franska laget Titan, som vid denna tidpunkt tillhörde världstoppen, diskvalificerades efter att spelaren Hovik ”KQLY” Tovmassian avslöjats med fusk. Samma sak hände med Epsilon vars spelare Gordon ”Sf” Giry åkte dit i samma veva.

Fuskavslöjandena ledde till paranoia och fuskanklagelser haglade till höger och vänster. Skandalen kallades av bland andra Robin ”Fifflaren” Johansson för ett enormt slag mot CS-scenen i stort.

LÄS MER
Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

Foto: Dreamhack/skärmdump

Boostmeister

Frågan om fusk var verkligen en het potatis under 2014. Även under turneringen skulle det bli ett brinnande ämne. Fnatic vände ett stort underläge i kvartsfinalen mot LDLC på den avgörande kartan Overpass till ett stycke tveksam CS-historia. En ”kreativ” boost i antiterroristernas spawn gjorde att Olof ”olofmeister” Kajbjer kunde se och attackera alla kartans viktigaste punkter. LDLC hade ingen aning om var de blev skjutna ifrån och hade inte en chans att överraska sina motståndare.

Trots att Fnatic befann sig i ett underläge med 13–3 vände de tack vare boosten matchen till en vinst. Efterspelet blev inte helt oväntat högljutt. LDLC lämnade in en protest som till sist ledde till ett beslut om att matchen skulle spelas om dagen efter. Fnatic valde då att lämna WO. Smeknamnet ”Boostmeister” var fött.

Foto: Felix Frank/Dreamhack

Twitterbråket som ballade ur

Svenska Dota 2-profilen Jonathan ”Loda” Berg och panelvärden Richard Lewis hamnade i ett infekterat Twitter-bråk under Dreamhack Winter 2015. Upprinnelsen till bråket var att den kände esportprofilen Lewis twittrat en bild som kunde tolkas som en skämt om att han hade delat hotellrum med Dota 2-stjärnans flickvän.

Bråket eskalerade och nådde sin kulmen när de båda männen möttes ansikte mot ansikte bakom scenen. Berättelserna går isär, men flera vittnen har berättat att den irriterade situationen ledde till att Richard Lewis tog ett strypgrepp på Loda som föll till marken. Händelsen rapporterades till polisen och ledde till att Dreamhack tog beslutet om att aldrig mer arbeta tillsammans med Richard Lewis.

Foto: Youtube/skärmdump

Onanisten ”Bävern”

Det här är så klart en noll procent esportrelaterad skandal. Däremot är det omöjligt att inte nämna den så kallade ”Bävern” som på något orimligt vis närmast blivit kult.

Under Dreamhack Winter 2003 blev en besökare ertappad med att onanera till en porrfilm mitt i smeten under den pågående lan-festivalen.

Händelsen filmades och eftersom den ertappade personen bar en tröja med texten ”bäver” kom han att alltid bli ihågkommen som just detta.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro