ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Skånes bästa bruncher

Anna Berghe · 15 Apr 2016
Uppdaterad 20 Apr 2016

Foto: Torna Hällestad


klar

Artikellänk är kopierad

1. Torna Hällestad

Öppettider: Lördagar 10-14 Adress: Sandvägen 4 , Lund Pris: 130 kr. Barn 65 kr Betyg: 5/5

Passar: Den medvetna matkonsumenten som sätter kvalité framför kvantitet i råvara och tillagning och gillar lantluft. Byborna gjorde själva slag i saken och tog för två år sedan över den gamla lanthandeln i Torna Hällestad. Det gjorde dem med bravur och varje lördag dukas en eminent alldeles lagom stor brunch upp med ekotänk och lokalt producerade råvaror. Från jord till bord i mysig lantlig miljö där grädden på moset, när du väl är mätt och belåten, är ett besök i den högklassiga lanthandeln. Där trängs prima produkter på hyllorna. Bara grönsakshörnan är en färgexplosion i sig. Njut av nybakat bröd från det egna bageriet, färska ägg från hönorna, goda röror, chark, ostar och något sött hembakat att avsluta med. Glad, kunnig och god service. En brunch skapad med hjärta och hjärna till mycket överkomligt pris i kombination med miljö, som inte enbart gör hönor och kossor glada. Torna Hällestads Lanthandel innehar garanterat en av de absolut bästa bruncherna Skåne. Landet vs. Stan 1-0.

2. Höganäs Saluhall

Öppettider: Lördag-Söndag kl 12-15 Adress: Bruksgatan 36 Z, Höganäs Pris: 229 kr. Barn upp till 12 år kostar 10 kr / år Betyg: 4/5

Passar: Den stilmedveten som vill hålla koll på de senaste trenderna inom mat. Till sommaren fyller Kullabygdens stolhet, Höganäs saluhall fyra år. På den generösa brunchbuffén trängs bla fräscha sallader, goda röror, pajer och ett hembakat surdegsbröd som man direkt vill köpa med sig hem. Närproducerat och ekologiskt med hög besöksfrekvens så glöm inte att boka bord. Ta sedan en inspirerande tur i den vackra saluhallen som bjuder in till färgstark fest både för öga och gom. Men glöm ej att ladda plånboken. Smakar det så kostar det.

3. Idala Gård

Öppettider: Söndagar 11.30-14.00 Adress: Idalavägen 335, Trelleborg Pris: 245 kr för brunch. Barn 3-11 år 110 kr Betyg: 5/5 Passar: Stressade storstadsbor som vill kombinera råvaror och dryck av högsta klass med frisk lantluft. En garanterad lisa för själen. Mitt ute på Söderslätt i öppet landskap med åkrar och ängar som granne ligger Idala Gård. Den vackra gamla skånelängan är varsamt renoverad med vacker interiör. Brunchen är generös och mycket vällagad. Här trängs en salig blandning av lokalt producerade och sydeuropeiska, främst italienska, råvaror sida vid sida. Fräscha sallader, chark och ostar samt desserter gjorda med omsorg och läckra i både smak och utseende . Vid vackert väder sitter man med fördel på den trivsamma innergården. Vill man dra sig bort från storstadshets och njuta brunch av hög kvalité mitt ute på den skånska slätten, rekommenderas Idala gård. En skånsk pärla. 

4. Boulebar Malmö

Öppettider: Lördagar och Söndagar 10-15 Adress: Drottningtorget 8, Malmö Pris: 250 kr för brunch. 350 kr inklusive 90 minuters boule. Barn mellan 6-15 år 95 kr. Betyg: 4/5 Passar: De aktiva. Passar barnfamiljer utmärkt ” Le brunch” kallas den i folkmun. En klassisk brunch med franska inslag där du avslutar med en skön créme au chocolat, tarte tartain eller varför inte en nygräddad frasvåffla med grädde och sylt. Den senare går garanterat hem hos barnen. Detta är den ultimata brunchen för hela familjen. Ett aktivt och avslappnat sätt att kombinera förlängd vällagad frukost med en av världens roligaste sporter.

5. Kronprinsen

Öppettider: Söndagar kl 11-15 Adress: Regementsgatan 52, Malmö Pris: 219 kronor. Barn 0-7 år 70 kr. Därefter 10 kr / år fram till 12 år. Betyg: 3/5 Passar: Den som tål höjd och gillar brett utbud av söta saker som avslut. 26 våningar över mark i det som var Malmös enda skyskrapa fram till 2005 kan man i miljö som inte ändrat sig speciellt mycket sedan restaurangens öppning 1964, njuta en vidunderlig utsikt. Brunchen liknar mer ett skånskt smörgåsbord där feta sillar, Jansson och ägghalvor finns uppblandat med en del halvfabrikat. Missa inte den klassiska chokladfontänen. Maten är ok men har som en del av inredningen fastnat i dåtid. Utsikten förhöjer givetvis besöket som andas anrik Malmöhistoria.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Berghe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro