ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Skavlans svar på kritiken efter intervjun med Jimmie Åkesson

Alva Forsberg Fierro · 30 Mar 2015
Uppdaterad 30 Mar 2015

Foto: Skärmdump SVT


Efter intervjun med Jimmie Åkesson har programledaren Fredrik Skavlan fått hård kritik och hundratals upprörda mejl och kommentarer har kommit in till SVT:s Tittarservice. Nu svarar Skavlan på kritiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter fem månaders sjukskrivning gjorde Sveridemokraternas partiledare Jimmie Åkesson comeback i SVT-programmet ”Skavlan” i fredags. I intervjun sade Åkesson att med tanke på den sjukdom han drabbats av kommer han inte att hoppa rakt in i hetluften igen. Efter intervjun rasade hundratals samtal och kommentarer in till SVT:s Tittarservice. Många ifrågasatte Skavlans bemötande och menade att han varit både oförskämt och respektlös mot den sjukskrivne Åkesson.

– Vi har fått nästan 850, 900 mejl. De har synpunkter på hur Jimmie Åkesson kom igenom i Skavlan. Det är övervägande ifrågasättande kommentarer, säger SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala till Metro.

►Här är Jimmie Åkessons öppna brev till väljarna efter Skavlan.

Med anledning av reaktionerna intervjuade den norska nyhetskanalen NRK Fredrik Skavlan på söndagen, där han gav sin syn på kritiken, skriver SVT.

– Jag kan förstå att många kan bli upprörda över intervjun om man inte vet vem Jimmie Åkesson är och vilken roll han har i svensk politik, säger han till NRK.

►Debatt: Etiskt haveri att boka Åkesson till Skavlan

Fredrik Skavlan menar att Jimmie Åkesson är en kontroversiell person och att han därför borde tåla lite tuffare frågor än andra gäster i programmet. Han menar också att det är en del av public-service uppdraget att ge tittarna ett intressant och engagerat program och inte bara ”mys-tv”.

– Om jag inte hade gjort det hade jag varit den första journalisten som inte hade intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro