ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är slakteriet som misstänks för fuskköttet

Jenny Sköld · 12 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013

Ett rumänskt slakteri har spårats som källa till det hästkött sin hittats i svenska livsmedelsbutiker och storkök.

klar

Artikellänk är kopierad

Slakteriet  Kravys Meat Solutions , som ligger i en avlägsen by i nordvästra Rumänien, står för slakten av hundratals hästar varje år. Slakteriet misstänks nu ha spridit hästkött till livsmedelsbutiker och storkök i hela Europa. Men slakterichefen förnekar att de lurat någon. 

– Vi har sålt hästkött som hästkött, säger han enligt brittiska tidningen Daily Mail. 

Den lilla orten Roma får nu vänja sig vid att journalister häckar vid byns största företag, på jakt efter någon att ställa till svars för hästköttskandalen. 

Samtidigt, i Bryssel, kallar EU till hälsoministermöte på onsdagen för att diskutera hur liknande händelser ska förhindras i framtiden. 

– Det är de långa leden på livsmedelsmarknaden som gör det allt svårare att spåra råvarorna, enligt Frankrikes jordbruksminister Stephane Le Foll i ett uttalande.

De långa leden i köttproduktionskedjan öppnar för fusk med köttarter. De aktuella hästköttet kom från Rumänien, förmedlades av ett holländskt bolag till ett cypriotiskt företag som i sin tur sålde köttet till en fransk livsmedelsproducent. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro