ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är smittan som farligast

Johanna Ohlson · 2 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Systrarna Camilla och Caroline Preinitz är på väg upp ur t-banan, Stockholms central. – Jag har redan haft svininfluensan, säger Caroline. Jag blev orolig så jag ringde och kollade. Jag smittade min pojkvän. Camilla har alcogel i väskan och använder den hela tiden för att undvika att bli smittad. — Jag brukar inte bli sjuk, säger Camilla.

Systrarna Camilla och Caroline Preinitz är på väg upp ur t-banan, Stockholms central. – Jag har redan haft svininfluensan, säger Caroline. Jag blev orolig så jag ringde och kollade. Jag smittade min pojkvän. Camilla har alcogel i väskan och använder den hela tiden för att undvika att bli smittad. — Jag brukar inte bli sjuk, säger Camilla. Foto: Lotta Imberg


Svininfluensan sprids i folkmassor och inomhus

klar

Artikellänk är kopierad

Vaccinet mot den nya influensan är på väg men det finns stora risker att bli sjuk innan dess. Alla ställen där människor står tätt tillsammans är ställen du riskerar att bli smittad på.– Det är värst inomhus där man vistas länge. Men den största smittorisken är familjen, säger Annika Linde, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro