ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sociala medier-tabbarna vi inte glömmer

Alva Forsberg Fierro · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Att vara snabb med åsikter, statusuppdateringar och bilder på Facebook, Twitter och Instagram – utan att tänka sig för – kan få oanade konsekvenser. Här är några tabbar vi fortfarande minns.

klar

Artikellänk är kopierad

Kommunikationschefen får sparken på flyget – efter rasistisk tweet

Strax innan IAC:s kommunikationschef Justine Sacco skulle hoppa på planet till Kapstaden slängde hon ut en tweet som fick många att höja på ögonbrynet. Under hashtagen #HasJustineLandedYet spreds den rasistiska tweeden och IAC agerade snabbt. Innan hon hunnit stiga av planet fick hon sparken. Företaget skickade även ut ett pressmeddelande för att be om ursäkt. 

Marabou efterlyser nyval på Facebook

På Marabous officiella Facebook-sida, som har drygt 419 000 följare, hånade Marabou i ett inlägg statsminister Stefan Löfven och efterlyste nyval. I statusen länkade man till videoklipp där Stefan Löfven enligt beskrivningen ”briljerar”. Statusen togs snabbt bort och enligt dem själva handlade det om en miss där en administratör för sidan råkat publicera en personlig status på företagets officiella Facebook-sida. 

Pernilla Wahlgren ska marknadsföra sin skiva – råkar bli en sextweet

Pernilla tog ett lite annorlunda grepp när hon skulle marknadsföra sin nya julskiva ”Holiday with you”. Tanken var god – att skapa stämning under det årliga julbaket. Men tweeten skapade allt annat än associationer till julmys. 

Canal Digitals text-tv tabbe på Facebook

När en anställd på Canal Digital skulle statusuppdatera bolagets text tv-tjänster på Facebook så gick det lite väl snabbt. Den anställda gjorde det enkelt för sig och googlade fram en bild och använde den i statusuppdateringen. Problemet var bara att bilden var fejkad och innehöll olämplig text. Efter incidenten sa Canal Digital att de noggrannare ska kontrollera vilka bilder som laddas upp på Facebook. 

Lars Ohly gör snoppsuccé på Instagram 

När Vänsterpartiets ex-ledare skulle stoltsera med sin Liverpool-tatuering på Instagram tänkte han inte på att badbyxorna visade lite mer hud än han tänkt sig. Snoppen tittade nämligen fram och bilden spreds snabbt på nätet. Men Ohly verkade inte bry sig särskilt mycket om det.

"Ha ha, råkade visst lägga ut en bild på Instagram som visade mer än avsett. Nu åtgärdat", skrev han på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro