ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är sommarens bästa festivaler 2018

Gustaf Larsson · 22 Mar 2018
Uppdaterad 13 Apr 2018
Silvana Imam, Kendrick Lamar och Zara Larsson uppträder på festivaler runt om Sverige i sommar.

Silvana Imam, Kendrick Lamar och Zara Larsson uppträder på festivaler runt om Sverige i sommar. Foto: IBL / Getty images


Kendrick Lamar, Zara Larsson och Iron Maiden är några av de hundratals artister som uppträder på årets festivaler runt om i landet. Här listar Metro festivalerna vi inte vill missa under våren och sommaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Åre sessions

När: 27 – 28 aprilVar: ÅrePris: Från 1 395 kronor (för inträde krävs ett så kallat “skipass”, alltså ingen traditionell festivalbiljett)

Den som inte kan bärga sig i väntan på sommarens festivaler behöver inte längre sörja. Åre bjuder in till musikfest redan i april. Den intresserade har möjlighet att uppleva Tove Styrke, Rebecca & Fiona och Shitkid – bara ett stenkast från skidbackarna.

Brännbollsyran

När: 31 maj – 2 juniVar: UmeåPris: 895 – 1 895 kronor

Brännbollsturneringen som sakta men säkert har mynnat ut i en av Sveriges största och artistmässigt bästa festivaler. I år får besökarna och brännbollsspelarna ta del av bland andra Veronica Maggio, Tove Lo och Silvana Imam.

Silvana Imam uppträder i Umeå i sommar. Foto: Jeppe Gustafsson / IBL Bildbyrå
Silvana Imam uppträder i Umeå i sommar. Foto: Jeppe Gustafsson / IBL Bildbyrå

Summerburst

När: 1 – 2 och 15 – 16 juniVar: Göteborg och StockholmPris: 895 – 1 995 kronor

Sveriges stora housefest är åter tillbaka för två festivaler. I Göteborg huserar de på Ullevi och i Stockholm på Stadion. Axwell & Ingrosso, State of Sound och den hiphop-influerade Juicy M är några namnen som kommer att stå för underhållningen.

Sweden rock

När: 6 – 9 juni.Var: Sölvesborg, BlekingePris: 2 595 – 4495 kronor

Som festivaltraditionen lyder kommer tusentals hårdrocksälskare att bege sig till Sölvesborg i början av juni. I sommar går artisterna inte av för hackor: Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest är några av de band som besöker Sweden rock.

Zara Larsson spelar både på Storsjöyran och Queens of pop i sommar. Foto: Getty images
Zara Larsson spelar både på Storsjöyran och Queens of pop i sommar. Foto: Getty images

Öland roots

När: 12 – 14 juliVar: Mörbylånga, ÖlandPris: 990 – 1 490 kronor

Den stora reggaefestivalen på den lilla ön firar i år femtonårsjubileum. I sommar är några av höjdpunkterna Syster Sol, Maxida Märak och Helt off ft. Timbuktu som alla kommer att sprida sina reggaedoftande toner över Öland.

Emmabodafestivalen

När: 25 – 28 juliVar: Emmaboda, SmålandPris: 1 095 kronor för alla fyra dagarna

Emmaboda är klassisk mark för den inbitna festivalbesökaren. I år ser det inte ut att bli något undantag, sett till bokningarna som består av bland andra Sveriges stora hiphop-export Yung Lean, Kornél Kovács och Joy.

Queens of pop

När: 27 juli och 3 augustiVar: Helsingborg och UppsalaPris: 795 kronor per tillfälle

En purfärsk endagsfestival med två datum, i två olika städer. Deras ambition är, precis som namnet lyder, att besökarna ska få bevittna popdrottningar. I sommar gästas festivalen av Icona Pop, Zara Larsson och Janice, bland många andra.

Icona Pop kan man bland annat se på Queens of pop i sommar. Foto: Getty images
Icona Pop kan man bland annat se på Queens of pop i sommar. Foto: Getty images

Storsjöyran

När: 27 – 28 juliVar: ÖstersundPris: 750 – 1 195 kronor

Ända sedan 60-talet har Storsjöyran anordnat festivaler i Östersund. Årets festival får celebert besök av bland annat de tyska elektrogiganterna Kraftwerk. Till sitt sällskap har de Zara Larsson, Ziggy Marley och nykomlingen Sarah Klang, för att nämna några.

Urkult

När: 2 – 4 augustiVar: Näsåker, SollefteåPris: 270 – 950 kronor

Med en spännande blandning mellan folkmusikerna Trolska Polska och popartisten Beatrice Eli har Urkult sannerligen någonting för alla. Artisten från alla världens hörn, Näsåker inkluderat, samlas för att i tre dagar bjuda på musik av högsta kvalité.

Way out west

När: 9 – 11 augustiVar: Slottsskogen, GöteborgPris: 1 995 kronor för samtliga dagar

”Helgen när hela Stockholm blir göteborgare”, brukar det generaliserande låta på sensommaren när Slottsskogen tas över av festivalsugna människor. I år bjuder festivalen på storheter som Kendrick Lamar, Patti Smith och Iggy Pop.

Världens största hiphop-stjärna Kendrick Lamar besöker Slottskogen i augusti. Foto: Getty images
Världens största hiphop-stjärna Kendrick Lamar besöker Slottskogen i augusti. Foto: Getty images

Statement festival

När: 31 augusti – 1 septemberVar: Bananpiren, GöteborgPris: 850 kronor.

”Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig?”, skrev komikern Emma Knyckare i en tweet sommaren 2017. Ett år senare står festivalen redo för att erbjuda akter som Frida Hyvönen, Joy och Dolores Haze.

Popaganda

När: 31 augusti – 1 septemberVar: Eriksdalsbadet, StockholmPris: 850 kronor

Samma helg som Statement äger rum i Göteborg kommer Eriksdalsbadet i Stockholm att fyllas av musikfantaster. Systrarna i First Aid Kit får äran att avsluta festivalen på stora scenen tio år efter att de besökte festivalen senast. Klar för festivalen är även Tove Styrke.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro