ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är sommarens hetaste konserter

joannabartley · 17 Maj 2019
Uppdaterad 17 Maj 2019

Foto: TT


Bon Iver, Fricky och Robyn – konsertsommaren 2019 är här. Och som alla andra somrar kryllar det av musikevenemang runt om i landet, här är ett axplock av artister du inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Bon IverMed hits som ”Skinny love” och ”Perth” har det amerikanska indiebandet tagit världen med storm. I sommar gör de sin enda Sverige-spelning i Malmö. José González följer med för att öppna upp konserten under bar himmel.

När: 14 juni på Mölleplatsen i Malmö

RobynFörra året släppte Robyn sitt album ”Honey”, det första albumet på åtta år. Under våren har hon varit ute på turné i USA och runt om i Europa. Spelningen på Sjöhistoriska i Stockholm blir hennes enda konsert i Sverige denna sommar.

När: 17 augusti på Sjöhistoriska musset i Stockholm.

Band Of HorsesI över ett decennium har seattlebandet trollbundit sin publik. Senast de spelade i Sverige var 2017 på Way out west. I sommar är de äntligen tillbaka i Sverige med två spelningar.

När: 4 juli på Gröna Lund i Stockholm och 5 juli på Liseberg i Göteborg.

PinkEfter sex år är världsartisten Pink tillbaka på svensk mark i augusti. Pink slog igenom 2000 och släppte 2017 albumet ”Beautiful trauma” som även fått ge namn till hennes aktuella världsturné.

När: 3 augusti på Tele2 Arena i Stockholm.

MetallicaI år får Sverige och närmare bestämt Ullevi i Göteborg besök av ett av världens största band – hårdrockslegendarerna Metallica. Deras första konsert i Sverige ägde rum på Göte Lejon i Stockholm 1984 och den här gången är svenska Ghost och norska Bokassa förband till bandet under hela deras Europaturné.

När: 9 juli på Ullevi i Göteborg.

Kraftwerk 3DFörsta bokningen som Liseberg släppte i år var ingen mindre än de tyska elektropionjärerna Kraftwerk. De senaste åren har de varit på turné med sin 3D-show och i sommar bjuder de på innovativ banbrytande elektroniska toner och performance art när de spelar på Liseberg.

När: 30 augusti på Liseberg i Göteborg.

JireelFörra året släppte Jireel albumet ”18” (på sin födelsedag) och albumet blev snabbt ett av 2018 års mest omtyckta och kritikerrosade album. Under våren har han varit ute på turnén ”Stora namn” och i augusti bjuder han återigen på magi när han spelar på Gröna Lund.

När: 21 augusti på Gröna Lund i Stockholm.

EaglesDen 8 juni kommer det hyllade amerikanska rockbandet Eagles till Sverige. Bandet har sålt över 150 miljoner skivor och har flera låtklassiker på sin repertoar som ”Hotel California” och ”One of these nights”.

När: 8 juni på Tele2 Arena i Stockholm.

Bob DylanDet är en konst att lyckats missa vem Bob Dylan är. I november i fjol släppte han det hyllade albumet ”More blood, moore tracks” som är den fjortonde delen i hans arkivrensning ”The bootleg series”. Under sitt Sverigebesök i sommar hinner han med att spela i tre städer.

När: 26 juni Ericsson Globe i Stockholm, 28 juni på Scandinavium i Göteborg och 30 juni på Karlstad CCC i Karlstad.

Veronica MaggioDen 22 mars släppte Veronica Maggio singeln ”Kurt Cobain” och 28 juni ger hon sig ut på vägarna igen på sommarturné runt om i Sverige med Kirunafestivalen som första stopp. Kan du inte vänta? Vilken tur då att hon tjuvstartar i Stockholm redan i början juni.

När: 4, 5 och 6 juni på Gröna Lund i Stockholm, samt flera datum runt om i Sverige med start 28 juni.

Fricky2018 fick Fricky sitt stora genombrott och hans musik kan knappast undgått någon. På P3 Guldgalan tidigare i år blev han utsedd till ”Årets artist”. I sommar spelar han både i Göteborg och i Stockholm – missa inte.

När: 19 juni på Liseberg i Göteborg och 29 augusti på Gröna Lund i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

joannabartley
joannabartley
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro