ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är staden där du bor billigast i andra hand

Gustaf Eriksson · 21 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013
Staden där du bor billigast i andra hand

Staden där du bor billigast i andra hand Foto: Scanpix


Nya regler gör att hyran för lägenheter i andra hand skjuter i höjden i storstäderna. Men på andra håll i Sverige går det att bo riktigt billigt. Allra lägst är priserna i Mora.

klar

Artikellänk är kopierad

29 500 kronor i månaden. Så hög är hyran för den dyraste andrahandslägenheten på bostadssajten Bostaddirekt.com. Den bostaden är 70 kvadratmeter stor och finns i superexklusiva stadsdelen Östermalm i Stockholm.

Metro.se har tidigare rapporterat om att nya regler gör att den som hyr ut sin bostadsrätt i andra hand nu kan ta ut mycket högre hyror. Som om inte detta är nog ställer fastighetsvärdar höga krav på de som hyr i första hand. Detta gör trösklarna in på bostadsmarknaden ännu högre. 

Men utanför storstadsområdena är det lättare att hitta bostäder till rimliga priser. En kartläggning som tidningen Hem och hyra har gjort över snitthyrorna 2012 visar att de billigaste andrahandslyorna finns i Mora. Där kostar det i genomsnitt 2 000 kronor i månaden att hyra en etta eller en tvåa. En trea i Dalametropolen går på 3 500 kronor.

Andra billiga städer är Motala, Skara och Kristinehamn.

I andra ändan av listan finns, föga förvånande, Kungsholmen i Stockholm. Där var snitthyran förra året 6 891 för en andrahandsetta.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro