ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är städerna där det begås flest mord

Hugo Ewald · 4 Okt 2016
Uppdaterad 6 Okt 2016
CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Här syns en demonstrant kollidera med polis i Caracas.

CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Här syns en demonstrant kollidera med polis i Caracas. Foto: Alamy/IBL


Sydamerika är hårt drabbat av mord. Av världens 50 mest morddrabbade städer ligger alla utom 8 i Sydamerika. Det visar siffror från den mexikanska organisationen CCSP-JP.

klar

Artikellänk är kopierad

Venezuela är i ett kaosartat tillstånd. Oljepriserna och därmed landets främsta intäkt har störtdykt och inflationen är världens högsta – IMF beräknar att den kommer stiga till 1 600 procent 2017. Som om det inte vore nog är huvudstaden Caracas den stad i världen där flest mord äger rum, enligt siffror från den mexikanska organisationen CCSP-JP. Det skriver The Economist. ► LÄS MER: Här är Europas tio farligaste städer

I sin rankning av världens mest morddrabbade städer ligger Caracas i topp med sina 120 mord per 100 000 invånare. Även San Pedro Sula i Honduras och San Salvador i El Salvador är särskilt drabbade av mord, med 111 respektive 109 mord per 100 000 invånare.

CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Det är bara städer från USA och Sydafrika som finns med på listan som inte ligger i Sydamerika.

I rankingen har CCSP-JP exkluderat krigszoner och enbart utgått från städer med över 300 000 invånare. Siffrorna är i vissa fall inte helt tillförlitliga eftersom det inte alltid finns någon officiell statistik på området, utan ska förstås som uppskattningar från CCSP-JP:s sida.► LÄS MER: Polisrapport: Här är Stockholms farligaste områden

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro