ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är stadsdelarna som ordnar sommarskola

Peter Löwendahl · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

Stor skillnad i hur stadsdelarna erbjuder sommarskola. Östra Göteborg ordnar sommarskola på i princip alla sina skolor, medan Centrum inte har någon. – Vi ser inte det behovet, säger Hans Wettby, sektorschef utbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är färre elever och vi får mer hjälp.

Det säger Befrin Mizori, 16, som precis gått ut nian på Bergsjöskolan och nu går i sommarskola för att klara det sista betyget, i svenska.

Hon bor i Östra Göteborg, en av de stadsdelar som satsar mest på sommarskolan. Medzit Selmani, områdeschef utbildning, tror på satsningen.

– Förra året när vi hade sommarskola gick det bra för eleverna, och i år har vi utökat med låg- och mellanstadiet, säger han.

Den här sommaren erbjuds även elever på de fristående skolorna i stadsdelen en plats i sommarskolan.

– För att vi har ett befolkningsansvar, de är våra elever. Och det är svårt för de fristående skolorna att arrangera sommarskola för en eller två elever.

Östra Göteborg, liksom flera andra stadsdelar, har även sommarskola för nyanlända elever som behöver extra stöd för att komma igång i skolan. Och det är bara Centrum och Majorna-Linné som inte har någon alls. Hans Wettby, sektorschef utbildning i Centrum, menar att behovet inte finns där.

– Vi har en hög andel elever som har fullständiga betyg och de som inte har det sätter vi in tidigare insatser för, säger han.

I Bergsjöskolan avslutas sommarskolan med prov. Och Befrin Mizori är hoppfull.

– Jag tror jag kommer klara det. De har gett mig texter att läsa och så har jag fått svara på frågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro