ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är stans nya moskéer

Charlotte Simonson · 20 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Finansieringen är klar – Hisingen får en ny moské. Men även i Angered är planerna på en moské långt gångna.

Finansieringen är klar – Hisingen får en ny moské. Men även i Angered är planerna på en moské långt gångna. Foto: Arkitektstudion/Arcitec


Långt gångna planer även i Angered

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Arkitektstudion/Arcitec
Foto: Arkitektstudion/Arcitec

Finansieringen är klar – Hisingen får en ny moské. Men även i Angered är planerna på en moské långt gångna.Ett stort islamiskt kulturcentrum planeras i närheten av Angereds centrum i Göteborg. Moskékomplexet på 9 000 kvadratmeter är tänkt att innehålla moské, skola, konferenslokaler, butik, läkarmottagning, amfiteater och badanläggning. – Det är ett omfattande projekt, säger arkitekten Björn Sahlqvist.

Han har även ritat Hisingens nya moské, som beräknas kosta 80 miljoner kronor och väntas börja byggas till våren med saudiska pengar.– Att få rita en moské är ett riktigt prestigeuppdrag. I motsats till en kyrka kommer en kommande moské i stan att vibrera av liv, säger Björn Sahlqvist.

Angeredsmoskén har ett beviljat bygglov från kommunen, utom för gymnastikbyggnaden. Bygget uppskattas kosta cirka 200 miljoner kronor, och finansieringen är ännu inte klar.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro