ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är studenternas absoluta drömjobb

Ulrica Widsell · 20 Sep 2012
Uppdaterad 27 Sep 2012
Här är studenternas absoluta drömjobb Meryem Aktas, Ebba Eriksson, Linnea Ulfheden, Emma Gryting och Viktoria Antoniou studerar maskinteknik på KTH i Stockholm. – Jobbkulturen lockar på arbetsplatser som Google, säger Meryem.

Här är studenternas absoluta drömjobb Meryem Aktas, Ebba Eriksson, Linnea Ulfheden, Emma Gryting och Viktoria Antoniou studerar maskinteknik på KTH i Stockholm. – Jobbkulturen lockar på arbetsplatser som Google, säger Meryem. Foto: Lotta Bergseth


Google är önskearbetsplatsen när teknik- och ekonomi-studenter i tolv länder får välja.

klar

Artikellänk är kopierad

Google är önskearbetsplatsen när teknik- och ekonomi-studenter i tolv länder får välja. Fjärde året i rad rankas nätjätten som nummer ett i en global undersökning.

I undersökningen har över 140 000 teknik- och ekonomistudenter i bland annat USA, Kina, Frankrike och Ryssland fått ranka de mest attraktiva arbetsgivarna. 

– Google och andra företag som satsar på PR om hur det är att jobba där och som har fokus på människorna blir attraktiva. Google har ju varit tydliga med att de ska ha de bästa som jobbar där och att de ska trivas, säger Daniel Wägerth, employer branding-expert på marknadsföringsföretaget Universum, som gjort undersökningen. 

Jämfört med tidigare års undersökningar blir managementkonsultföretag mer populärt bland ekonomerna.

Två svenska företag som kommit med på topp-50-listan är Ikea – på plats 21 bland ekonomerna och plats 35 bland teknikstudenterna – och Volvo Cars som rankas på plats 43 bland teknikstudenterna. 

Frihet och självständighet i jobbet är viktigt, även bland svenska studenter.

– En tydlig trend i den här yngre generationen är att de vill jobba mot tydliga mål. Det är viktigare att ha resultat att leverera än att ha 40 timmars arbetsvecka. Konsultjobb lockar många svenska stundeter, säger Daniel Wägerth. 

LÄS MER: Strikt kontorsmiljö går bort

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro