ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är svenska LoL-coachens nya lag

Erik Glanell · 5 Maj 2017
Uppdaterad 5 Maj 2017
Jakob "YamatoCannon" Mebdi blir ny coach i Team Vitality.

Jakob "YamatoCannon" Mebdi blir ny coach i Team Vitality. Foto: Riot gaming/Flickr/Siri Amram


Jakob "Yamatocannon" Mebdi slutade som huvudtränare i League of legends-laget Splyce. Nu står det klart att svenska stjärnan går till Team Vitality.

klar

Artikellänk är kopierad

Jakob ”YamatoCannon” Mebdi blir ny coach i League of legends-laget Team Vitality.

”Det känns jättebra, ser fram emot säsongerna framöver och jag trivs redan jättebra. Det är en nystart för mig, det känns rätt att vända till nästa blad. Jag kan lära mig mycket nytt och pusha mig framåt och även prova nya idéer”, skriver han själv till Metro på Skype.

Svensken som tidigare varit med och tagit laget Splyce till Worlds tar över ett lag som haft det kämpigt den senaste tiden. Efter vårspliten i LCS hamnade de näst sist i gruppen och det enda som räddade dem från nedflyttning var att Origen havererade totalt.

Efter den tunga spliten gör Team Vitality en satsning för att bli ett lag att räkna med och i den satsningen ingår den svenska coachen.

Tidigare i våras blev det känt att Jakob ”YamatoCannon” Mebdi inte längre skulle vara kvar som huvudtränare i Splyce. Beslutet presenterades av lagets delägare Marty ”LazerChicken” Strenczewilk i ett Youtubeklipp.

LÄS MER
Svenska e-sportproffsen som dragit in mest pengar

– Båda parter känner att det är bättre så här. Jag tror inte att någon kände att det fungerade. Vi känner att vi behöver en nystart. Jag växte inte mer som coach. Mitt mål har varit och är att bli den bästa coachen i världen. Jag känner att det finns saker jag kan förbättra. Både jag och laget tyckte att det här var det bästa sättet, sa Jakob ”Yamatocannon” Mebdi till metro då.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro