ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är svenskarna som möter Malena i Moskva

Louise Jacobson · 31 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Malena Ernman är inte den enda svensken som deltar i Eurovision Song Contest. En hel drös laddar för att åka till Moskva. – Det gör att man känner sig hemma på scen, säger svenske Arash som tävlar för Azerbajdzjan.Ingenjörer från Sverige är anlitade. Spanien och Irland tävlar med låtar skrivna av svenskar. Och den internationella stjärnan Arash, 31, från Stockholm, har skrivit Azerbajd-zjans bidrag ”Always”.– Det är jätteroligt och det som är ännu roligare är att jag faktiskt är med på scen, säger han.

Tillsammans med duettpartnern Aysel, 20, ligger han just nu i hårdträning för att numret ska sitta perfekt när tävlingen går av stapeln i Moskva.

Att ställa upp för Azerbajdzjan jämför han med att som svensk tävla för Norge, då landet gränsar till Iran där han är född. ”Always” är en stor hit i Azerbajdzjan och favorittippas hos olika spelbolag. Arash räknar också att kamma hem ryska telefonröster eftersom Ryssland tveklöst är det land där han nått sina största framgångar. – Absolut. Just nu ligger jag etta med den senaste singeln från mitt album där. Att det var i Ryssland var en av anledningarna till att jag tackade ja. Jag har höga förhoppningar om att vinna.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro