ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är svenskarnas fem bästa sexleksaker

Suzann Larsdotter · 22 Nov 2017
Uppdaterad 4 Apr 2018
Här listar vi de fem populäraste sexleksakerna.

Här listar vi de fem populäraste sexleksakerna. Foto: Illustration: Eva Fallström


Den som vill köpa en sexleksak kan bli yr av det stora utbudet som finns. Vilken ska man välja? RFSU har kontaktat tolv leksaksbutiker och bett dem berätta vilka som är storsäljarna. Utifrån det har vi listat kundernas fem favoriter. Varsågoda – här kommer fem-i-topp-listan för sexleksaker.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Pistill

1. Klitorisstimulerare med pulserande tryckvågor

Märken: Womanizer, Satisfyer

Så fungerar den: Leksaken stimulerar klitoris genom att ett mjukt munstycke placeras ovanför klitoris. Från munstycket kommer sedan pulserande tryckvågor.

Därför är den populär: Den ger en unik klitorisstimulans och många vittnar om att de får flera orgasmer efter varandra. Omskriven testvinnare som genomgående fått höga betyg.

Märken: We-vibe parvibrator, Partner Plus, Partner Whale

Så fungerar den: Parvibratorn är tänkt att användas vid samlag och ger stimulans både i slidan och på klitoris och penis samtidigt.

Därför är den populär: Många kvinnor har svårt att få orgasm vid samlag och denna ger extra stimulans på klitoris. Går utmärkt att använda även vid onani.

3. För baken – analplugg/buttplug/analkulor/anal beads

Märken: Det finns hur många olika märken som helst men några exempel är Rosebud analplugg i metall, Black Velvet, Sinful Anal Plug, Petite Sensations Plug och Lelo.

Så fungerar den: En sexleksak för analt bruk är som en liten dildo med ett stopp i änden (en platta eller ring exempelvis) för att den inte ska försvinna in i stjärten. Innan den förs in behöver ringmuskeln mjukas upp. Om det gör ont – sluta genast. Använd alltid glidmedel vid all form av analsex.

Därför är den populär: Sexleksaker som passar i stjärten blir alltmer populära enligt butikerna. Området runt anus är fyllt av nervtrådar och därför är det känsligt för beröring och många tycker att det är skönt att bli sexuellt stimulerade i och runt anus.

Foto: Pistill

4. Kända kaninen – The RabbitMärken: Några exempel är Auto Rabbit, Eclipse Ultra 7 Rabbitronic, Pretty Love Dylan och The Kissing Swan.

Så fungerar den: Det är en dildo som dessutom är försedd med två vibrerande ”kaninöron” (därav namnet Rabbit) som ger samtidigt klitorisstimulans.

Därför är den populär: Omtyckt för att den ger dubbel stimulans (både inre vaginal stimulans och klitoriskittlare) med en stark vibrator. Populariteten stegrade efter att The Rabbit var med i tv-serien Sex and the City.

Foto: Pistill

5. Lösmus eller fleshlight

Märken: Fleshlight Quickshot, Fleshlight Pink Lady Stamina, Fleshlight Girls Stoya Destroya, Tenga, Tenga Egg

Så fungerar den: En behållare i mjukt material med olika räfflor, gupp och ränder. Tjocklek kan variera men gemensamt är att de omger penisen som ett fodral. Använd glidmedel för maximal upplevelse. Det finns också olika tillbehör som vibratorer och fästen för exempelvis en vägg.

Därför är den populär: Många beskriver att känslan är väldigt lik ett samlag. Den säljs även som hjälpmedel för män som vill träna sin uthållighet.

Källor. Följande företag har deltagit i vår undersökning: Pistill, Lovestore, Lastbryggan, Njuthuset, Lustgården, Sinful, M-shop, Oliver och Eva, Sexleksaker Outlet, Lustjakt, Amors pilar och Intima.

klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro