ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är svenskarnas värsta arbetsintervjuer

Åsa Larsson · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015
Arbetsintervjun kan bjuda på dråpliga men även förnedrande situationer.

Arbetsintervjun kan bjuda på dråpliga men även förnedrande situationer. Foto: Anders Wiklund/TT


Ibland dyker det upp oväntade frågor på arbetsintervjun – eller varför inte helt bisarra frågor? Här är några av de märkliga situationer som uppstått arbetsintervjuer.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är det värsta du varit med om på jobbintervjun? Vi tog hjälp av Facebook och frågade jobbsökare om deras värsta upplevelser:

Calle, 23: Jag var på en intervju som flöt på hur fint som helst. När vi närmade oss slutet och skulle säga hejdå, så fick jag detta slängt i mitt ansikte: "Om du skulle få detta jobbet, skulle du då vara ok med att dölja din sexuella läggning? I alla fall till en början, vi har nämligen aldrig haft någon som du här förut”. I den ganska stressade och utsatta situationen som var, så slängde jag ur mig ett "ja”. Detta händer tyvärr fortfarande händer i Sverige år 2015.►LÄS MER: Tio saker du borde tänka på efter jobbintervjun Elin, 22: Det var en intervju för kundtjänst på ett städföretag. Han frågade om jag jobbat i kundtjänst tidigare och sen frågade han om jag kunde hantera arga kunder, för att "våra städare är inte så bra” och "de gör ibland inget bra jobb”. 

Klara, 27: Trots att jag hade flera års erfarenhet från branschen och var lite överkvalificerad för jobbet hakade de som intervjuade mig  fullständigt upp sig på att jag gått på konstskola för några år sedan och påstod att "konstnärssjälar tycker inte om serviceyrket". Blev också utfrågad om min partner och hans jobb som konstnär. När intervjun var slut hade jag fått lika många frågor om min partners yrke som om mig själv. Det kändes mycket märkligt och jag fick inte jobbet.►LÄS MER: Sanningen bakom 7 vanliga myter om jobbintervjun Martin, 37: Kom på intervjun i tid, damen som höll i intervjun beklagade sig över att hon inte hunnit ha lunch och satt och åt en hamburgare under intervjun. Hon försökte få mig att förstå att det var lite dåligt betalt och obekväma tider och skiftarbete. Hon kanske bara var ärlig och tyckte inte jag skulle börja jobba där. Jag fick ingen förfrågan om att börja där och dom gick i konkurs efter något år.

Hanna, 23: Jag svarade på en annons om en tjänst som kommunikatör på ett litet företag, en simskola. Det stod att man skulle jobba tre dagar på kontoret och resten hemifrån. Det lät ju guld, tyckte jag, och ansökte. På intervjun frågade de: ” Är du van vid barn?". Jaaaa, svarade jag. "Vad bra! Du kommer alltså jobba cirka två timmar en dag i veckan med att följa med en buss från city som plockar upp barnen på skolan. Du ser till så att alla barn är på och sitter ned, sedan åker ni med bussen till simskolan. Ta med badkläder ifall du behövs i vattnet." Jag tackade trevligt men bestämt nej och frågade om de kanske tagit fel på person och tjänst?►LÄS MER: Svenskars värsta Airbnb-historier: ”Hela jag var täckt av hundblod” Lars, 29: Jag sökte jobb på en jeansbutik. Allt verkade gå bra överlag, men fick frågan om jag kunde gissa vilken storlek på jeansen som hans kvinnliga kollega hade, vilket jag inte kunde. Han förväntade sig tydligen jag skulle kunna det. Jobbet gick till en tjej, antar på grund av "byx-erfarenhet", men jag tyckte ändå att det var dåligt val när man säger rakt ut att man söker en manlig medarbetare och jag var den enda kille som hade sökt tjänsten.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro