ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Sveriges 5 populäraste mellanmål

Filip Häggberg · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Mjölk är fortfarande en favorit.

Mjölk är fortfarande en favorit. Foto: Shutterstock/IBL


Energibars och Red Bull? Nej, det är fortfarande gamla klassiker som föräldrar ger sina barn till mellanmål. Frukt och smörgås är mest populärt, enligt en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan alla barn äter mellanmål minst en gång i veckan, och 41 procent gör det varje dag. Det visar en Novus-undersökning, gjord på uppdrag av Brödinstitutet och Hjärta Mjölk.

Högst upp på föräldrarnas lista över vad de ger sina barn kommer klassiker som frukt, smörgås, fil och yoghurt, mjölk och grönsaker.

Undersökningen visar också att 6 av 10 föräldrar äter mellanmål själva minst en gång i veckan, och att föräldrarna tycker att barnens mellanmål blir mindre viktigt ju äldre barnen blir.

pil
Lista: Populäraste mellanmålen

• Frukt

• Smörgås

• Fil och yoghurt

• Mjölk

• Grönsaker

Källa: Källa: Brödinstitutet, Hjärta Mjölk

pil
Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av Hjärta mjölk och Brödinstitutet under 14-21 mars 2017 i hushåll med barn i åldrarna 6-15 år. Totalt genomfördes 1 024 webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel med en deltagarfrekvens på 60 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro