ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Sveriges bästa arbetsgivare

Hanna Larsson · 2 Nov 2015
Uppdaterad 2 Nov 2015
Jonas Elmund och Karin Mosskin på Netlight.

Jonas Elmund och Karin Mosskin på Netlight. Foto: Gustav Gräll


Konsultbolaget Netlight och digitala designbyrån Doberman är Sveriges Bästa Arbetsgivare 2015. Undersökningen görs av Universum i samarbete med Metrojobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Sighsten Dahl på Universum.
Sighsten Dahl på Universum.Foto: Christian Gustavsson

Sveriges Bästa Arbetsgivare är en årlig undersökning där medarbetare får betygsätta sina arbetsgivare. Årets etta på listan över medelstora företag är digitala designbyrån Doberman och rankingen av stora arbetsgivare toppas av Netlight, som hyr ut IT-konsulter.

– Vi lägger mycket energi och resurser på att utveckla medarbetarna. Eftersom vi är ett konsultbolag är de vår viktigaste tillgång, säger Jonas Elmund, partner på Netlight.

Karin Mosskin har varit konsult på Netlight i ett halvår.

– Jag sökte mig hit för att jag har vänner som jobbat här länge och trivs. Jag uppskattar också att Netlight arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor, att vi fokuserar på att stödja och utmana varandra, och att varje anställd har en egen mentor inom företaget.

►LÄS MER: Rekryterarna avslöjar: Det tittar vi efter på ditt cv

Medarbetarna bedömer sina arbetsgivare utifrån en rad faktorer. Till exempel vad de tycker om företagskulturen, ledningen, sina arbetsuppgifter, förmåner och möjlighet att utvecklas. De svarar också på hur benägna de är att stanna kvar hos arbetsgivaren, och om de skulle rekommendera arbetsgivaren till vänner och bekanta.

Sighsten Dahl är employer branding specialist på Universum, som gjort undersökningen. Han menar att kampen om talangerna är hård. Arbetsgivare måste anstränga sig allt mer för att behålla befintliga medarbetare, och använda dem för att attrahera nya.

Så vad kännetecknar de bästa arbetsgivarna?

– Att de lyssnar på medarbetarna och tar reda på vad de behöver för att trivas och göra ett bra jobb. Sedan gäller det också att genomföra förbättringarna i praktiken, till den grad att medarbetarna rekommenderar andra att söka jobb där, säger han.

►LÄS MER: 7 steg till ett perfekt personligt brev

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro