ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Anders Göransson · 3 Apr 2014
Uppdaterad 3 Apr 2014
Pålitlig, trygg, ärlig. Sådan vill vi att vår arbetsgivare ska vara. Och alla dessa egenskaper tror vi att vi hittar hos – just det – Ikea.

Pålitlig, trygg, ärlig. Sådan vill vi att vår arbetsgivare ska vara. Och alla dessa egenskaper tror vi att vi hittar hos – just det – Ikea. Foto: TT


Pålitlig, trygg, ärlig. Sådan vill vi att vår arbetsgivare ska vara. Och alla dessa egenskaper tror vi att vi hittar hos - just det - Ikea.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? 
  °Ska ge mig möjlighet att påverka och ger mig insikt i företaget,” säger  Mikaela Jonsson, 21, butiksansvarig, Norrmalm.
Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? °Ska ge mig möjlighet att påverka och ger mig insikt i företaget,” säger  Mikaela Jonsson, 21, butiksansvarig, Norrmalm.Foto: Julio C Saint’ Just
Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? 
  ”En bra arbesgivare ska lyssna på sina anställdas behov och registrera sina anställdas kunskaper och dela ut arbetsuppgifterna rättvist,” säger José Simonsson, 31, säsongsarbetare, Märsta.
Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? ”En bra arbesgivare ska lyssna på sina anställdas behov och registrera sina anställdas kunskaper och dela ut arbetsuppgifterna rättvist,” säger José Simonsson, 31, säsongsarbetare, Märsta.Foto: Julio C Saint’ Just
Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? 
  ”Se till att man trivs på jobbet, det gör att man vill göra sitt bästa,” säger Rickard Blom, 28, egenföretagare, Vällingby.
Vad har en bra arbetsgivare för egenskaper? ”Se till att man trivs på jobbet, det gör att man vill göra sitt bästa,” säger Rickard Blom, 28, egenföretagare, Vällingby.Foto: Julio C Saint’ Just

Den svenska möbeljätten har fått en del törnar i pressen de senaste åren, men har fortfarande en plats i svenska arbetstagares hjärtan.

En undersökning, beställd av rekryteringsföretaget Randstad, visar att svenskarna ser Ikea som den mest attraktiva arbetsgivaren. Över hälften av de drygt 8 000 tillfrågade uppger att de skulle vilja arbeta för Ikea.

Karin Bergman, HR-chef på Ikea Sverige, lyfter fram tre faktorer som hon tror kan ligga bakom företagets starka ställning bland svenska arbetstagare: Utvecklingsmöjligheter, trygghet, värderingar.

– Det är allra viktigaste är nog vår kultur och våra mänskliga värderingar, som jag tror attraherar, och som även är kopplade till vår vision om att skapa en bättre vardag för många.

På andra plats i undersökningen hamnar Sveriges Television och på tredje Sveriges Radio. Hos de bägge public serviceföretagen tycks det främst vara ”intressant arbetsinnehåll” och ”trivsam arbetsmiljö” som de tillfrågade tror sig kunna finna.

Undersökningen utfördes online under november och december i fjol och bygger på uppfattningen hos 8 001 potentiella anställda mellan 18 och 65 år om de 150 största arbetsgivarna i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro