ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är Sveriges tio största hot i Eurovision-finalen

Anneli Wikström · 11 Maj 2018
Uppdaterad 11 Maj 2018
Netta från Israel är en av de stora favoriterna i finalen.

Netta från Israel är en av de stora favoriterna i finalen. Foto: IBL


Vilka kan hota Sverige i finalen på lördag? Nina Andrén, Metros Eurovisionexpert, listar Benjamin Ingrossos största konkurrenter i Portugal.

klar

Artikellänk är kopierad

Cypern

– Eleni är väldigt stark på scenen i sitt Beyonce-inspirerande nummer. Det är inte en jättemodern låt men det är en sommarhit och det är så långt ifrån förra årets vinnare som man kan komma. Hela paketet funkar bra.

Israel

– Det är min personliga favorit. Netta är svincool och jag älskar de knäppa ljuden, kycklingdansen på scenen och den metoo-inspirerande texten. Dessutom hade det varit coolt om Israel vann 20 år efter Dana International.LÄS MER: Här är de tio som gick vidare i första semifinalen

Norge

– Den ligger bra till på oddsen och folk gillar verkligen Alexander Ryback. Jag tycker personligen inte om låten men melodislingan sätter sig även om den är enerverande. Topp fem i finalen tror jag.

Tjeckien

– Trumpetslingan fungerar väldigt bra och låten är modern även om inte sångaren känns så likeable. Men det låter mycket 2018 och jag tror den kommer att gå hem.

Bulgarien

– Jag fattar den inte riktigt men det har snackats om Bulgarien mycket inför tävlingen. De sjunger bra och juryn brukar premiera det. Den kommer nog komma bra även om jag gärna har fel.

Moldavien

– Det är en ”springa i dörrarna”-fars på scenen men det är också väldigt mycket glädje och färg och stor östeuropafeeling på numret. Eftersom några av östländerna föll i semifinalen så tror jag att Moldavien kommer få stort stöd.

Frankrike

– Det är det land som ligger bäst till av The big five. Det snackas mycket om den och jag tror det kommer vara en juryfavorit tack vare sitt budskap, de går nog mer hem hos juryn än hos folket. De är väldigt franska på scenen och jag tror de kan få igång arenan.

Estland

– Detta är inte min smak men den har varit ordentligt med i förhandssnacket. Elina sjunger extremt bra och det känns mycket mer opera på riktigt än det gjort tidigare i tävlingen. De som gillade Portugal förra året gillar nog detta.

Finland

– Det är ju Joy och Linnea Deb som skrev Måns Zelmerlöws ”Heroes” som skrivit denna. Det känns nyskapande och modernt för att tävla för Finland. Och förra gången Finland hade monster med så gick det bra för dem. Dessutom har Saara Aalto en stor publik.

Österrike

– Jag tycker så mycket om detta. Det är Hozier och Nano i en blandning, en väldigt modern soulballad och med en gospelkör som lyfter låten. Jag tror juryn kommer att gilla den och jag hoppas folk fattar den.

Till sist Nina – Hur går det för Sverige och Benjamin Ingrosso? 

– Jag tror, och hoppas, att vi inte vinner. Det vore inte bra för tävlingen om vi vann igen. Men vi kommer att komma bättre än vad folk tror. Vanligtvis brukar det pratas mycket om Sverige men det gör det inte lika mycket nu. Men låten är modern, han sjunger bra och det är ett snyggt nummer. Jag skulle säga en fjärde eller femteplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro