ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är SVT:s nya storsatsning

Johanna Ohlson · 27 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Det är inte klokt att det tagit så lång tid innan hon porträtterats. Tänk så många gånger vi sett Strindberg, säger Helena Bergström. Hon och Alexandra Rapaport på inspelningen i Alingsås.

– Det är inte klokt att det tagit så lång tid innan hon porträtterats. Tänk så många gånger vi sett Strindberg, säger Helena Bergström. Hon och Alexandra Rapaport på inspelningen i Alingsås. Foto: Petra Jonsson


Metro var med när Selma Lagerlöfs liv blev tv

klar

Artikellänk är kopierad

Se Helena Bergström som en ung Selma Lagerlöf. Metro var med när de allra första scenerna i SVT:s nya julsatsning ”Selma och Sophie” spelades in. I jul ska myten om den ofarliga sagotanten Selma Lagerlöf avlivas. Med nedslag i två dagar av hennes liv ska hennes kärlek, både till skrivandet och till de två kvinnorna Sophie Elkan och Valborg Olander, skildras.

– Hon har länge framställts som någon som bara traskat runt på Mårbacka och varit ganska präktig, säger Helena Bergström.

– Men hon dubbelspelade de två kvinnorna i sitt liv. Hon var allt annat än präktig, säger Alexandra Rapaport, som spelar Sophie.

Det blir ett relationsdrama, ett triangeldrama mellan de tre kvinnorna. – Det är en ära att få spela henne. Hon var helt fantastisk. Att hon fick Nobelpriset i litteratur som första kvinna innan kvinnorna ens hade fått rösträtt i Sverige, det säger väl allt, säger Helena Bergström. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro