ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är tabben som kan avslöja miljontjuvarna

Anders Göransson · 20 Feb 2013
Uppdaterad 20 Feb 2013

Till synes obekymrade lämnar tjuvarna hotellet med nystulna väskor innehållande värdeföremål för miljonbelopp. Men en av dem begår ett misstag: han är för törstig.

klar

Artikellänk är kopierad

Här är tabben som kan avslöja miljontjuvarna 
  Pappersmuggen som mannen dricker ur är det hetaste spåret efter kuppen. Tjuvarnas avslappnade manér gör att polisen misstänker att de befann sig  i Sverige tillfälligt. – Vi anar att de kan vara tillresta brottslingar, säger Kent Eriksen.
Här är tabben som kan avslöja miljontjuvarna Pappersmuggen som mannen dricker ur är det hetaste spåret efter kuppen. Tjuvarnas avslappnade manér gör att polisen misstänker att de befann sig  i Sverige tillfälligt. – Vi anar att de kan vara tillresta brottslingar, säger Kent Eriksen.Foto: TV3

En pappersmugg med rester av DNA, hittad i en papperskorg, är polisens hetaste spår efter miljonkuppen på ett hotell vid Järva Krog i Solna den 25 januari i år.

–  Gärningsmännen har varit oförsiktiga och både hamnat på bild och lämnat DNA-spår, säger Kent Eriksen vid västerortspolisen i ”Efterlyst”, som sänds i TV 3 i kväll.

De fyra väskorna stals från en handelsresande som bodde på tionde våningen.

Polisen är övertygad om att tjuvarna kände till att affärsmannen befann sig på hotellet. De var inne på hotellet och rekognoscerade i flera timmar före stölden och tycks ha följt mannens rörelser för att passa på när han var nere i restaurangen.

Övervakningsbilder visar hur de lugnt och stilla lämnar hotellet med sitt byte. De plockas upp av en kumpan och försvinner i bil.

Det faktum att tjuvarna inte tycks ha varit det minsta oroliga att bli igenkända gör att polisen tror att de var i Sverige tillfälligt.

– Vi anar att de kan vara tillresta brottslingar.

Efterlyst sänds i TV 3 i kväll klockan 21.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro