ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är taxichaufförernas värsta historier: "Spottade mig i ansiktet"

Filip Häggberg · 24 Aug 2016
Uppdaterad 26 Aug 2016
En man berättar att han uppmanades att ta in för många personer i bilen. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.

En man berättar att han uppmanades att ta in för många personer i bilen. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra. Foto: Fredrik Sandberg/Bertil Ericson/TT


Sveriges taxichaufförer möter flera nya kunder varje dag. Metro har varit i kontakt med fem av dem, som berättar om sina värsta möten. Jag var tvungen att stanna taxin tio gånger för att en kund kräktes så mycket”, säger en chaufför.

klar

Artikellänk är kopierad

Man, 54 år

– Det började som en helt vanlig körning. Jag skulle köra hem en man efter en utekväll på krogen. I början satt vi tysta, innan han började fråga hur mycket jag tjänar. Jag är ganska öppen som person, så jag berättade. Då började han håna mig och slängde sig med skämsord. ”Hur fan kan du göra det här skitjobbet när du tjänar mindre än min tonårsdotter”, sa han.

Kvinna, 47 år

– Jag tror att alla taxichaufförer har haft en kund som kräkts, men inte så mycket som jag varit med om. Jag hämtade ett par, en kille och en tjej, från en fest tidigt på morgonen, vid 4-tiden. Efter att vi åkt ett tag började kvinnan att kräkas, och det tog aldrig slut. Hon måste ha kräkts i princip oavbrutet i 20 minuter och jag stannade taxin minst 10 gånger. Hon mådde inte så bra, tror jag.

LÄS MER
Bjöd in släkten till fel datum – här är läsarnas värsta studenthistorier

Man, 26 år

– En rolig historia faktiskt. Jag plockade upp en man utanför Stockholm och skulle köra honom till Södermalm. Vi sa inte speciellt mycket under resan, han verkade spänd. När vi kom fram slet han upp dörren och sprang – tog en springnota alltså. Jag hann inte reagera innan jag insåg att jag inte skulle komma ikapp honom, så jag ringde chefen och berättade vad som hänt. Precis när jag skulle komma tillbaka knackade samma man på rutan, sträckte fram sitt kort och betalade. Jag har ingen aning om varför.

Man, 41 år

– Jag och min kund kom överens om ett fast pris innan resan. Det var ganska billigt, med tanke på reslängden. När vi sen kom fram började han tjafsa om det och sa att han max kunde betala 100 kronor. Han slängde en hundring på mig och försökte ta sig ur bilen. Jag hade låst bilen inifrån, så han lyckades inte och blev förbannad. Det slutade med att han slog till mig i magen och spottade mig i ansiktet. Jag blev helt lamslagen och släppte ut honom.

Man, 38 år

– Jag hade bara en timme kvar av mitt pass, när växeln ringde och bad mig köra till en adress. Enligt personen i växeln handlade det om fyra personer, så det skulle bli trångt. När jag kom dit visade det sig vara fler än så. Sex personer förväntade sig att få åka med och enligt dem hade växeln sagt att det var okej. Jag berättade naturligtvis att det inte skulle fungera, och lät fyra av dem åka med. När jag sedan gick av mitt pass fick jag ett samtal från växeln där de skällde ut mig för att inte ha tagit alla… Trots att det hade varit olagligt.

LÄS MER
Lurad av inspektören – läs läsarnas värsta uppkörningsupplevelser
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro