ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är tekniken som hjälper om du kommer för snabbt

Ana Udovic · 14 Jun 2016
Uppdaterad 14 Jun 2016

Foto: Alloverpress


Att komma för snabbt vid sex upplevs som ett stort problem för många med penis. Ibland är oron obefogad. Men i andra fall är den befogad och då kan det vara bra att veta att för tidig utlösning går att göra något åt. Du tränar upp din förmåga med hjälp av en start- och stoppteknik. Så här fungerar den!

klar

Artikellänk är kopierad

För vissa sexuella utmaningar är det faktiskt inte prat som hjälper – utan teknik. Det menar Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU.

– Ibland ligger lösningen inte i samtal utan i handling, även om man såklart också ska prata om det om man vill det, säger han.

Många män oroar sig mycket för att det går för snabbt för dem, det märker de som är sexualupplysare eftersom det ofta kommer frågor kring det. Men viss oro är obefogad.

– Det finns mycket okunskap om vad som är en snabb utlösning. Vid penetration får en med penis i allmänhet utlösning efter mellan två och sju minuter (olika studier visar lite olika resultat), säger Pelle Ullholm.

►LÄS MER: Sex heta tips för att lämna sexnormen

Egentligen är det en fråga om hur man förhåller sig till det. Hindrar det en att njuta är det ett problem, annars inte. Sex ska inte handla om att kunna kontrollera sin kropp utan att ha möjlighet att njuta av den. Ett sätt är förstås att tänka bredare kring sex – allt inte är penetration. Men för dem som anser att sexlivet blir lidande och inte känner att de kan njuta kan start- och stopp-tekniken vara bra.

– Tekniken har lite förenklat två steg. I det första steget onanerar man och koncentrerar sig extra på känslan i kroppen och i penis. Hur känns precis innan du kommer? Onanera och lära känna den känslan, hetsa inte vidare till steg två. Då kommer du känna igen olika känslor och kroppsliga reaktioner innan utlösning, berättar Pelle Ulllholm.

Steg två är att lära sig att balansera känslan. På en kåtskala mellan 0 och 10 (se bild) ska man försöka ligga kvar på max 7–8. Går man över 8 är de få personer som kan hålla igen. Och då går det fort, bokstavligt talat.

– Att balansera på en hög nivå av upphetsning är det som är utmaningen för de flesta. Träna på det under ett par månader så det sitter på riktigt, säger Pelle Ullholm.

►LÄS MER: Fem likheter mellan snopp och snippa som du inte kände till

Det går också att öva med en partner men då är det bäst att den andra är med på vad som gäller under den här träningsperioden. Den behöver vara väldigt lyhörd. Våga pausa och variera vid sex med partner. Det är modigt. Stimulera din partner med händerna ibland istället.

– En fördel med den självkännedom som start- och stopptekniken ger är att man i förlängningen kan träna sig i att få orgasm innan man ejakulerar – vilket gör att män kan få flera orgasmer innan utlösningen, säger Pelle Ullholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Ana Udovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro