ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är tjuvarnas inbrottsknep du ska akta dig för

Filip Häggberg · 19 Aug 2016
Uppdaterad 20 Aug 2016
Ett av knepen som tjuvarna använder är att placera hårdkokta makaroner – i din brevlåda.

Ett av knepen som tjuvarna använder är att placera hårdkokta makaroner – i din brevlåda. Foto: Adam Ihse/Hasse Holmberg/TT


Inbrottstjuvarna använder sig av olika metoder för att kolla om du är hemma. Här samlar Metro tjuvarnas knep och polisens tips för att hur du undviker att falla offer för dem – och hur du ska gå tillväga om du blir drabbad.

klar

Artikellänk är kopierad

Makaroner i brevlådan, post-it-lappar och borstar. Inbrottstjuvarnas uppfinnesrikedom är stor när det kommer till att ta reda på om du är hemma eller bortrest.

Enligt Kerstin Malm, inspektör och brottsförebyggare vid polisen i Solna, är det bästa du kan göra att vara uppmärksam och prata med dina grannar.

– Om du upptäcker något konstigt, som att en borste står mot ytterdörren, är det jätteviktigt med grannsamverkan. Alla måste veta om det då. Detsamma gäller om du får syn på en person, eller bil, som inte hör hemma i området, säger Kerstin Malm.

Polisen uppmanar också till att göra en så kallad inventarieförteckning. Det innebär att du skriver upp alla dina ägodelar.

– Det hjälper oss otroligt mycket ifall du råkar ut för ett inbrott. Kolla vad du har blivit av med och skicka in listan till oss så fort som möjligt, då hittar vi sakerna mycket fortare, säger Kerstin Malm och fortsätter:

– Du kan också märka dina värdesaker med ”MärkDNA”, som finns att köpa på internet. Märkningen håller minst fem år och gör dina värdesaker spårbara, vilket naturligtvis gör det mycket lättare för oss att hitta det.

LÄS MER
Polisens uppmaning: Hjälp de äldre att skydda sig mot tjuvar
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro