ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är tolv julfilmer att streama i december

Natalie Demirian · 6 Dec 2018
Uppdaterad 6 Dec 2018
"The holiday calendar" och "The christmas chronicles".

"The holiday calendar" och "The christmas chronicles". Foto: Netflix


Det snålas inte på julfilmer på streamingtjänsterna. Metro har valt ut tolv av dem som förstärker julstämningen ända fram till julafton.

klar

Artikellänk är kopierad

”The Christmas chronicles” (Netflix)

Kurt Russell spelar en minst sagt frispråkig jultomte i den här nya, redan hyllade, Netflix-filmen. Det blir ett juläventyr utan dess like för ett syskonpar som försöker att fånga tomten på kamera, men istället råkar ta sönder hans släde. Tillsammans försöker de rädda julen innan det är försent.

”Elf” (Netflix, HBO)

Den här julfilmen från 2003 med Will Ferrell som tomtenisse har blivit en klassiker. Efter att oavsiktligt ha ställt till med kaos bland de andra tomtenissarna skickas Buddy från Nordpolen till New York, där han försöker att hitta sin riktiga pappa.

”The princess switch” (Netflix)

En feelgood-film där Vanessa Hudgens spelar två roller. När en bagare från Chicago blir inbjuden till den kungliga familjen i det fiktiva landet Belgravias julbakningstävling stöter hon på landets blivande prinsessa, som visar sig vara hennes dubbelgångare. De bestämmer sig för att byta plats med varandra under julen.

”The holiday calendar” (Netflix)

Abby, en talangfull fotograf som är fast på ett tråkigt jobb, ärver en antik adventskalender. Snart visar det sig att kalendern har magiska krafter och kan förutspå framtiden.

”The holiday” (HBO)

”The holiday”, med Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz och Jude Law i huvudrollerna, har kommit att bli en favorit under juletid. Två främlingar som genomgår varsin livskris, en från England och en från Los Angeles, kommer överens om att byta hus med varandra via en husbytarsajt över julledigheten.

”En julsaga” (Viaplay)

”En julsaga” är en animerad Disney-långfilm baserad på Charles Dickens klassiska verk med samma namn. Tre spöken besöker en gammal man, Ebenezer Scrooge, som varken tror på julens magi eller glädje överhuvudtaget. Spökena tar med honom på en resa där han får upptäcka den sanna meningen med julen.

”Annabelle’s wish” (Viaplay)

En fin animerad film från 1997 som handlar om kalven Annabelle, som drömmer om att bli en av jultomtens renar. Annabelle utvecklar också en djup vänskap med en stum pojke och tillsammans lär de sig vad det innebär att älska och offra sig för andra.

”Christmas under wraps” (C More)

I den här amerikanska rom-comen med julstämning tar läkaren Lauren ett jobb i en småstad i Alaska, något hon egentligen inte är sugen på. Men snart träffar hon en charmig kille och dessutom upptäcker hon att den lilla staden där hon bor bär på en stor julhemlighet.

”Nu är det jul igen” (Viaplay)

En julklassiker med Tim Allen i huvudrollen, som även har två uppföljare. I den första filmen från 1994 är Scott Calvin en frånskild pappa med en son. Scott gör allt för att skapa julstämning, men på självaste julafton ramlar jultomten ned från hans tak.

”Tomten är far till alla barnen” (C More)

Den här svenska dramakomedin om ett händelserikt julfirande brukar alltid dyka upp på tv kring juletid. Om du mot all förmodan inte redan har sett den så finns den på C More. Med bland andra Katarina Ewerlöf och Peter Haber i rollerna.

”The spirit of Christmas” (Netflix, Viafree)

Julen är på ingång och en advokat reser till Vermont för att ordna med försäljningen av ett hemsökt värdshus. Något mer oväntat är att hon blir kär i en man där, som visar sig vara ett spöke.

”Välkommen till familjen” (Netflix)

En stjärnspäckad julkomedi med bland andra Claire Danes, Diane Keaton och Sarah Jessica Parker i rollerna. Handlar om det klassiska temat om att det sällan är enkelt att tillbringa julhelgen med släkten och dessutom lyckas hålla sams.

Samtliga filmer finns tillgängliga på streamingstjänsterna i skrivande stund.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro