ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är toppklubbarna i nya eAllsvenskan – slåss om 500 000

Erik Glanell · 30 Jan 2019
Uppdaterad 30 Jan 2019
Elias “Elias” Ölmheden och Lucas “Afro” Wallman representerar Hammarby IF i eAllsvenskan.

Elias “Elias” Ölmheden och Lucas “Afro” Wallman representerar Hammarby IF i eAllsvenskan. Foto: Erik Glanell/Metro


Svensk Elitfotboll och Dreamhack går ihop och skapar Sveriges största satsning på spelet Fifa – eAllsvenskan. 500 000 kronor och en plats i VM står på spel.

klar

Artikellänk är kopierad

Den första mars i år smäller det. Då är avsparken för eAllsvenskan där Fifa-spelare som representerar tolv elitfotbollsklubbar ska göra upp om SM-titeln.

– För oss är det väldigt naturligt att kolla på esporten. Många klubbar har varit entusiastiska över att ge sig in på ett nytt område, vi tror att det här kommer vara jättekul för oss alla i slutändan, sade Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk Elitfotboll, vid en presskonferens på onsdagseftermiddagen.

Samtidigt framhåller Mats Enquist att det är viktigt att inte se det här som ett komplement till traditionella sporten. Esporten är en egen sport, slår han fast.

– Det är viktigt att förstå att vi inte ser det här som en annan variant av fotboll utan det är en egen sport precis som futsal, säger Mats Enquist.

Lucas ”Afro” Wallman som kommer att representera Hammarby IF hoppas och tror att eAllsvenskan kan ge proffsscenen i Fifa en rejäl boost.

–Det betyder mycket för esport i Sverige, framför allt för Fifa. Fifa har så mycket potential men det har hamnat lite i skymundan, säger Lucas ”Afro” Wallman till Metro Esport.

LÄS MER
Rainbow Six-scenen skriker efter svenska spelare

Den här derbykänslan som är så välkänd, kommer den att finnas även i eAllsvenskan?

– Det tror jag verkligen att den kommer finnas. Speciellt om det blir så stort som alla tror och att det är många som tittar, säger Lucas ”Afro” Wallman.

eAllsvenskan kommer under våren att sändas på Dplay och Kanal 9 med studio i Champions League-stil och allt vad en sportproduktion innebär.

pil
Här är lagen som tävlar i eAllsvenskan:

AIK

Djurgårdens IF

Hammarby IF

Örebro SK

Östersunds FK

GIF Sundsvall

Örgryte IS

BK Häcken

Helsingborg IF

Jönköping Södra IF

Malmö FF

AFC Eskilstuna

pil
Så spelas eAllsvenskan

• Ligan innehåller tolv lag och varje lag spelar elva möten där ett möte består av två matcher• Vinnaren i varje möte är det lag som vinner totalen av de två matcherna• Varje lag representeras av två-fem professionella FIFA-spelare och en (spelande) coach• Ligan pågår mellan 1 mars- 25maj• De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen den 25 maj• Den totala prispotten är satt till 500 000 kronor• Vinnade laget blir svenska mästare och erhåller ett kontantpris, plus förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Champions Mode• eAllsvenskan kommer att vara en del av internationella EA Global Series som EA SPORTS driver

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro