ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är träningstrenderna 2014

Ellen Wennerström · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Högintensiv intervallträning kommer att bli den hetaste träningstrenden nästa år. Men experterna varnar för skaderisken. Andra trender pekar åt ett mer back-to-the-basic-tänk.

klar

Artikellänk är kopierad

Nyår står runt hörnet och ett och annat nyårslöfte kommer att avläggas. De största träningstrenderna nästa år kommer att vara högintensiv intervallträning och träning med egen kroppsvikt. Detta enligt en amerikansk undersökning vid Georgia State University där man frågat över 3 800 personer inom fitnessbranschen om vad de tror kommer att vara hetast på gymmen år 2014. 

Högintensiva intervaller innebär träning med hög belastning följt av kort återhämtning. Ett sådant träningsprogram tar normalt sätt bara 30 minuter och kommer bli mer populärt.

– Alla indikationer pekar på det och jag tror att det har att göra med vår livsstil. Vi har lite tid och vill ha snabba resultat, säger Sofia Bursjöö som driver bloggen Upp & Hoppa.

LÄS MER: Träning som sparar tid på gymmet

Många personliga tränare varnar dock för att det är en träningsform med hög skaderisk, den tunga belastningen kräver en grundlig upvärmning och bra teknik. 

– Ja, det är det som är baksidan med den träningsformen, det speglar all träning just nu att det ska vara så tufft. Men det gäller att lägga sig på rätt nivå, säger Sofia ”PT-Fia” Sjöström, certifierad träningskonsult.

Nummer två på listan är lite mer skonsam och lättare att göra hemma eller utomhus, nämligen träning med egen kroppsvikt utan så mycket redskap. Ingen ny stjärna på träningshimlen men en signal på att intresset för att gå tillbaka till grunderna är på väg tillbaka. 

TIPS: Fem sätt att lyckas med träningen

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro