ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är trenderna för höstens cyklister

Caroline Engvall · 6 Sep 2012
Uppdaterad 6 Sep 2012
Här är  trenderna för höstens cyklister Cykelfantasten Vilma Herlin, 30, har lagt drygt 20 000 kronor på cykelaccessoarer. – Och då är inte ens cyklarna medräknade. Det viktigaste för mig är hjälm, bra cykelskor som man kan knäppa fast pedalerna på, och en cykeltröja med fickor på ryggen där man kan förvara slang, pump och energibars.

Här är trenderna för höstens cyklister Cykelfantasten Vilma Herlin, 30, har lagt drygt 20 000 kronor på cykelaccessoarer. – Och då är inte ens cyklarna medräknade. Det viktigaste för mig är hjälm, bra cykelskor som man kan knäppa fast pedalerna på, och en cykeltröja med fickor på ryggen där man kan förvara slang, pump och energibars. Foto: Gustav Hugosson


Cykelhösten är här och nu är det fyndläge i cykel-butikerna. Trenden går mot allt dyrare cyklar och accessoarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Jobbhösten har kickat i gång – och cykelpendlingen med den.

Försäljningen av nya cyklar ökade förra året med nära 10 procent i snitt, hos vissa sportkedjor och handlare med över 50 procent. I takt med att allt fler väljer att ta cykeln till jobbet ökar också intresset för dyrare cyklar, kläder och accessoarer.

– Om man gör cykeln till sitt intresse vill man lägga både mer pengar och tid på den. Dessutom finns det inslag av mode, man vill visa vem man är genom sin cykel, säger Klas Elm, ordförande i branschorganisationen Svensk Cykling.

Just nu är starka färger trendigt, såväl på cyklar som på kläder. 

Dessutom satsar många på två cyklar – en lite mer basic för hemmacykling och en snabbare variant för jobbpendlingen.

– 2012 är året då andracykeln får sitt genombrott. Det är sällan en enda cykel kan möta alla ens behov, säger Klas Elm.

Intresset för att cykla ökar mycket starkt i hela Europa, på olika sätt. I södra Europa gäller mer motionscykling, speciellt på helgerna. I norra Europa är cykeln framför allt ett dagligt transportmedel. 

–  I större städer är det mer cykelhajp än i mindre, men det sprider sig. I större städer ser vi också att allt fler cyklar lång väg, upp till tre mil, mellan jobb och hem, säger Christian Juul på Cykelfrämjandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro