ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är tv-serierna du inte får missa 2018

Filip Joelsson · 16 Dec 2017
Uppdaterad 20 Dec 2017

Foto: Montage


Har du sett klart alla serierna som dina vänner tipsat om under året? Ta då ett djupt andetag. De blir knappast färre nästa år. Metro listar serierna du inte får missa 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

Roseanne

Sitcom-serien om familjen Connor återuppstår, med originalskådisar och allt (Roseanne Barr, John Goodman med fl).

Premiär: 2018 på Netflix

Jessica Jones – säsong 2

Superhjälteserien om Jessica Jones, som fått superkrafter efter att ha blivit utsatt för radioaktiva kemikalier som barn, fortsätter med en andra säsong.

Premiär: 8 mars på Netflix

Daredevil – säsong 3

Samarbetet mellan Marvel och Netflix fortsätter, och 2018 lär vi få se fortsättningen av berättelsen om Matt Murdoch, som är blind men har fått förhöjda sinnen.

Premiär: 2018 på Netflix

Ozark – säsong 2

Jason Bateman spelar den amerikanska familjefarsan som flyttar från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han måste tvätta 500 miljoner dollar åt en knarkkung, för att inte riskera att familjen hamnar i fara. Det går sådär.

Premiär: 2018 på Netflix

Altered Carbon

En sci-fi-serie baserad på boken med samma namn från 2002. Joel Kinnaman spelar huvudrollen i denna framtidsserie om en dystopi där personligheter kan sparas ner, och laddas upp i nya kroppar.

Premiär: 2 februari 2018 på Netflix

Arkiv X – säsong 11

Dana Scully och Fox Mulder jag övernaturliga ting i ytterligare en säsong, efter fjolårets comeback.

Premiär:  Vintern 2018 på Viaplay.

Castle Rock 

En helt ny serie som baseras på Stephen Kings skräckberättelser. Bill Skargård fortsätter sin bana med att medverka i Stephen King-skräckisar.

Premiär:  2018 på HULU. Inte klart vilka som visar den i Sverige.

Bron säsong 4

SVT:s mest framgångsrika serie någonsin(såld till 160 länder) avslutas med en fjärde och sista säsong. Saga Norén och Henrik Sarboe (Sofia Helin, Thure Lindhardt) försöker lösa ett fall där en dansk kvinna stenats till döds under Öresundsbron.

Premiär: 1 januari 2018 på SVT 1 och SVT Play.

Britannia

Mastodontproduktion om romarnas intåg på de Brittsika öarna.Serien tar sin början år 43 efter Kristus. Bra för den som suktar efter lite Game Of Thrones-vibbar i väntan på sista säsongen.

Premiär: 19 januari på HBO Nordic.

Mosaic

Steven Soderberghs nya serie är en interaktiv sådan där tittarna kan följa sex olika karaktärer mer ingående via en app, för att bygga ett djup vid sidan om mordmysterie-serien.

Premiär: 23 januari  2018 på HBO Nordic.

The Chi

Uppväxtskildring om en ung man som växer upp i Chicagos södra delar. Jason Mitchell () i huvudrollen.Straight Outta Compton

Premiär: 8 januari 2018 på HBO Nordic.

Here and Now

En ny dramaserie från Alan Ball, som tidigare gjort HBO-serierna True Blood och Six Feet Under. Handlar om en familj med en glättig fasad, men med ett mörkt inre.Holly Hunter och Tim Robbins i huvudrollerna.

Premiär: Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

The Magicians säsong 3

Tredje säsongen om studenterna i New York som upptäcker att magi finns på riktigt. Ett vuxnare Harry Potter, om man så vill.

Premiär: 11 januari 2018 på HBO Nordic.

Crashing – säsong 2

Komediserie med komikern Pete Holmes i huvudrollen som ståupparen vars fru är otrogen. Producerad av Judd Apatow som ligger bakom ”Girls” och Netflixserien ”Love”.

Premiär:15 januari på HBO Nordic

High Maintenance – säsong 2

Serien började som en webbserie på Vimeo för fem år sedan, men plockades senare upp av HBO, som nu gjort den andra säsongen. Serien Handlar om ”The Guy”, och tittarna får följa honom i rollen som knarklangare i New York.

Premiär: 20 januari 2018 på HBO Nordic

The Affair – säsong 4

Otrohetsserien om familjen som flyttar från Brooklyn till Long Island över sommaren, och som av olika anledningar glider isär med seriens gång, är tillbaka för fjärde gången. Följ karaktärernas öden i vinter.

Premiär:  Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

Billions – säsong 3

Fiffliga riskkapitalisten Bobby Axelrod och federala åklagaren Chuck Rhoades fortsätter att tuppa sig mot varandra i detta ekonomidrama där det ibland är svårt att heja på någon över huvud taget.

Premiär: Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

Barry

Ny komediserie med Bill Hader i huvudrollen. Serien handlar om Barry (Hader), en före detta marinsoldat som försörjer sig som ”hitman”. När han åker till Los Angeles för att mörda någon upptäcker han plötsligt ett teater-community som får honom på andra tankar.

Premiär: 2018 på HBO Nordic.

Westworld – säsong 2

Första säsongen av Westworld – en serie om ett framtida ”nöjesfält” där rika besökare betalar för att gå in i en artificiell värld där det kan göra precis vad de vill med andorider – slog alla tidigare rekord för streamingjätten HBO. Andra säsongen är efterlängtad av många, och börjas streamas någon gäng under året.

Premiär: 2018 på HBO Nordic.

The Handmaid’s Tale – säsong 2

En av fjorårets mest omtalade serier förnyas med ytterligare en säsong. Serien baseras på Margaret Atwoods science fiction-roman från 1985, om en framtid där kvinnors inflytande, minst sagt, begränsats. Elisabeth Moss är tillbaka i huvudrollen.

Premiär: 2018 på HBO Nordic.

Vikings – säsong 5 del 2

Den populära serien om vikarnas strövtåg i norr fortsätter med den femte säsongens andra halva. Det vill säga ytterligare tio avsnitt.

Premiär: 2018 på HBO Nordic

Rise

Ny musikalserie från producenterna bakom succémusikalen Hamilton. Josh Radnor (How I met your mother) spelar en lärare som tar över teaterklasserna på en skola, och serien följer honom i hans nya roll samt eleverna som studerar vid skolan. Beskrivs som en blandning av Fame och Glee.

Premiär: April 2018 på C More.

Kidding

Ny komediserie med ingen mindre än Jim Carrey i huvudrollen. Carrey spelar Mr. Pickles, en framgångsrik barnprogramsikon som snart upptäcker att ingen saga eller dockteater kan råda bot på den familjekris han plötsligt befinner sig i.

Premiär: 2018 på HBO Nordic.

The ballad of Buster Scruggs

Westernantalogi i sex delar signerat inga mindre än bröderna Joel och Ethan Coen (Fargo, True Grit, No Country for old men) och med en rollista med bland andra James Franco och Zoe Kazan. Spännande!

Premiär: 2018 på Netflix.

Maniac

Hemlighetsmakeriet runt serien är stor, men känt är att Jonah Hill och Emma Stone är med i rollistan. Inga dåliga namn, direkt. Dessutom är den regisserad av Carry Funanaga, producenten bakom första säsongen av tokhyllade True Detective. Serien baseras på Espen PA Lervaags norska serie från 2014 med samma namn.

Premiär: 2018 på Netflix

Lost in space 

Netflix fortsätter sin vana med att damma av gamla kultserier och stöpa dem i ny tappning (Gilmore Girls, Huset fullt – igen). Den här gången är det 60-talsklassikern ”Lost in Space” som återupplivas. Nytappningen ska vara mörkare än originalet, och handlar om en familj som kämpar för överlevnad någonstans i universum.

Premiär: 2018 på Netflix

Arrested development – säsong 5

Serien om familjen Bluths tillkortakommanden får ytterligare en säsong. Urpsungsserien visades på Fox 2003 – 2006, och Netflix plockade upp serien för en fjärde säsong 2013. Fem år senare väljer de alltså att förnya serien ännu en gång.

Premiär: 2018 på Netflix.

Love – säsong 3

Mickey och Gus (Gillian Jacobs, Paul Rust) och deras kärleksbekymmer och livsöden hamnar i fokus i en tredje säsong av den varma och hyllade komediserien Love.

Premiär:2018 på Netflix.

Making a murderer – säsong 2

Den första säsongen slog ner som en bomb och blev det årets kanske mest oväntade succé. Snart kommer del två, där vi får veta hur det går i fallet med Steven Avery och Brendan Dassey.

Premiär: 2018 på Netflix.

Dogs of Berlin

Netflix satsar på Internationella tv-serier som visas på deras streamingtjänster över hela världen. Dogs of Berlin beskrivs som  en tysk krimserie om ett mord med politiska undertoner, som utspelas i Berlins undre värd.

Premiär: 2018 på Netflix.

Everything sucks!

Uppväxtskildringsserie i klassiskt high school-stuk, där ljud- och videoklubben hamnar i konflikt med dramaklubben. Utspelar sig i delstaten Oregon 1996.

Premiär: 2018 på Netflix.

Samantha!

Netflix första originalserie på portugisiska. Utspelas i Brasilien och handlar om Samantha som var barnstjärna på 80-talet. Nu gör hon sitt bästa för att klamra sig fast vid kändisskapet.

Premiär: 2018 på Netflix.

Letterman

Talk Show-legendaren David Letterman får en egen serie i sex delar på Netflix. Avsnitten kommer att vara 60 minuter långa, där Letterman träffar en ny gäst varje gång.

Premiär: 2018 på Netflix.

The Rain

Första skandinaviska originalserien för Netflix blir en dansk sådan. Ett virus leder till att stora delar av befolkningen i Skandinavien dör, och två unga syskon försöker sätta sig i säkerhet.

Premiär: 2018 på Netflix.

Ingen utan skuld

Jens Hultén och Vera Vitali spelar huvudrollerna i ”Ingen utan skuld”, en ny thrillerserie med fokus på vapenhandel som har planerad premiär på Viaplay 2018.

Premiär: 2018 på Viaplay.

Svartsjön – säsong 2

Thrillerserien Svartsjön, vars första säsong sålts till ett flertal länder, med Filip Berg i huvudrollen återkommer för ytterligare en säsong.

Premiär: 2018 på Viaplay.

Straight forward

Kriminalkomedi i samproduktion mellan MTG Studios och nyzeeländska tv-bolaget TVNZ. Serien handlar om en dansk kvinna som försöker lämna sitt förflutna bakom sig genom att ska sig en ny tillvaro i Nya Zeeland.

Premiär: 2018 på Viaplay

Eldmärkt

Izabella Scorupco och August Wittgenstein gör huvudrollerna i en ny fantasy-thriller i Stockholmsmiljö, som bygger på Filip Alexanderssons roman ”Förstfödd”.

Premiär: 2018 på Viaplay.

Rig 45

Norsk-Svensk spänningsthriller som utspelas på en oljerig. Två personer anländer för att utreda ett mystisk dödsfall, men ingen i besättning vill säga något. När en orkan plötsligt slår till och bryter all kommunikation med omvärlden måste de kämpa för sin överlevnad samtidigt som en mördare går lös. Svenska skådisar så som Björn Bengtsson och Lisa Henni medverkar.

Premiär: 2018 på Viaplay

Den döende detektiven

Den sista delen i filmatiseringen av Leif GW Persssons ”Välfärdsstatens fall”, med Rolf Lassgård i huvudrollen, visas på SVT.Tidigare har ”En pilgrims död” (2013 och ”Den fjärde mannen” (2014) visats.

Premiär: 3 januar i SVT 1 och SVT Play.

Bonusfamiljen – säsong 2Första säsongen  hyllades av kritikerna och sågs av – många. Nu kommer säsong två, och enligt seriemakarna har det har inte blivit ett dugg lättare att leva i en bonusfamilj.

Premiär:29 januari i SVT 1 och SVT Play.

Vår tid är nu – säsong 2

SVT:s storsatsning vår tid är nu spelades in i 20 avsnitt direkt, uppdelat på två säsonger. Den första har setts av miljontals svenskar under hösten 2017, och fortsättning om Djurgårdskällaren och familjen Löwander visas hösten 2018. En tredje säsong är också beställd, med trolig premiär hösten 2019.

Premiär: Hösten 2018 i SVT 1 och SVT Play

The Path – säsong 3

Om sekten som följer den påhittade religionen Meyerism, där det gäller att klättra för ”Stegen” genom att bekänna sina synder.

Premiär: 18 januari 2018 på HBO Nordic.

”The good fight” – säsong 2

Kritikerhyllade ”The good wife”-spinoffen The good fight fortsätter med ytterligare en säsong, där en hel del karaktärer återkommer.

Premiär: Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

FEUD – Charles & Diana

I den första säsongen av dramaserien som baseras på verkliga händelser fick vi följa rivaliteten mellan Betty Davis och Joan Crawford i efterspelet till ”What ever happened to baby Jane”. I den andra säsongen är det i stället rivaliteten mellan prinsessan Diana och prins Charles som hamnar i fokus.

Premiär: Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

Silicon Valley – säsong 5

Mike Judge-komedin om startup-branschen och det hajpade, men problemtyngda, Pied Piper fortsätter i en femte säsong.

Premiär: Februari/mars 2018 på HBO Nordic.

Bosch – säsong 4

Mordutredaren Harry Bosch fortsätter att lösa fall i fjärde säsongen av denna serie, baserad på Michael Connellys deckare.

Premiär: 2018 på HBO Nordic

Gråzon

Ny svensk/dansk dramathriller som skildrar händelserna runt ett planerat terrorattentat i Skandinavien. SÄPO-agenten Eva (Tova Magnusson) samarbetar med danska kollegor på PET för att förhindra den förestående attacken.

Premiär: slutet av februari 2018 på C More.

Jägarna

Rolf Lassgård återvänder till rollen som polisen Erik Bäckström i tv-serien Jägarna, som delar namn med filmen från 1996. I tv-serien väljer Erik att än en gång vända hem till Norrbotten från Stockholm, denna gång för gott, och hamnar snart i konflikt med med både familj och kollegor.

Premiär: Hösten 2018 på C More

Sjölyckan

Ny komediserie i sommarmiljö på TV4. Perfekt för den som sörjer att Solsidan slutat gå. Tv-serien är till och med skapad av gänget bakom Solsidan, och regisseras av bland andra Felix Herngren. Sjölyckan handlar om familjen Kling och deras sommarparadis i Stockholms skärgård. I rollerna ser vi bland andra Henrik Schyffert, Shima Niavarani, Hans Mosesson och Gustaf Hammarsten.Premiär: Våren 2018 i TV4

Fotnot: Listan uppdateras med nya serier och mer information i takt med att informationen släpps.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro