ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är utmanarna till Safariläsaren i Iphone

Kristoffer Rengfors · 20 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Apple har lättat något på restriktionerna i sin Appstore och släpper fram konkurrenter till sin webbläsare. Alla baseras dock på samma teknik som Apples egen Safari.

Smidig men utan Google

Web Mate satsar på surfning i flikar, med snabbknappar för att byta till en annan flik. Denna funktion är faktiskt ganska smidig, om än förbätterlig, men avsaknaden av ett Google-sökfält gör att Web Mate inte rår på Safaris överlägsenhet.

Något för paranoida

För paranoida surfare finns ett säkert sätt att se på internet i sin Iphone tack vare Squeaky. Här finns inga bokmärken eller surfhistorik och cachen rensas så fort du stänger av applikationen. Själva upplevelsen är dessvärre något sämre än Apples inbyggda läsare.

Skakad lur blir pannkaka

Skaka din Iphone och kom till en slumpmässig populär webbplats låter som en genial idé för den som har tråkigt på tåget eller bussen. Men reklamen för Hot Browser ljuger en aning och varje gång telefonen skakas kommer en slumpmässig webbutvecklares hemsida. Kombinera det usla pr-tricket med att läsaren strippats på alla funktioner och det blir pannkaka.

Snabb men för strippad

Precis som Squeaky rensas all surfhistorik direkt. Snabb och enkel, dock har många funktioner från Safari strippats bort vilket är synd. Och seriöst, om man behöver dölja surfningshistoriken på sin egen mobil har man nog större problem än med telefonens webbläsare.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro