ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är vanligaste klagomålen i SL-trafiken

Malin Hansson · 12 Okt 2016
Uppdaterad 29 Dec 2016
Förseningar och uteblivna tåg och bussar är det folk i norra Stockholm klagar mest på när det kommer till kollektivtrafiken. 

Förseningar och uteblivna tåg och bussar är det folk i norra Stockholm klagar mest på när det kommer till kollektivtrafiken.  Foto: Hasse Holmberg / TT


Bussar som bara kör förbi, fula ordväxlingar och sexuella ofredanden. Det här har resenärer klagat mest på i kollektivtrafiken i norra Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är en hel del klagomål som kommer till SL:s kundtjänst varje månad. Lokaltidningen Mitt i har sammanställt vad norrortsresenärerna klagat mest på under 2016.

Bland klagomålen kan man bland annat läsa om ett anmält övergrepp:

”Kund vaknar inte upp på en station utan en bussparkering och föraren erbjuder kund en resa hem med sin privata bil och ställer frågor om kunden har pojkvän. Strax efter att kund har vaknat upp stoppar föraren ner tungan i munnen på kunden.”

Även busschaufförer som inte håller hastighetsgränserna, åker mot rött, pratar i telefon eller är otrevliga är återkommande klagomål. Två anmälare beskriver sin upplevelse:

”Chauffören satt och pratade i telefonen medans hans körde och betyder att han bara hade en hand på ratten på motorvägen. Han missar avfarten och en annan medpassagerare går fram och säger till han. Han får köra nästan hela vägen tillbaka till Mörby c för att komma på rätt spår igen.”

”Vad hände där kunde jag inte höra men när 567an fick grönt körde han och 178 körde förbi honom och tutade allt han kunde och skrek fula ord som dumma jävel och fitta. Jag satt närmast och hörde gott och väl och tror att de andra i bussen också hörde det. Därefter körde han förbi Järfälla kyrkan hållplats utan att stana för en kvinna med barnvagn.” (Buss 178)

►LÄS MER: Tummen ned för kollektivtrafiken

Men det som ligger högst upp på klagotoppen är enligt Mitt i:s kartläggning information och punktlighet. Bussar håller inte tiden, stannar inte på rätt hållplats eller kör helt enkelt förbi hållplatser.

”Vissa gånger har vi stått flera stycken som skulle gå av och ropat när bussen kör förbi hållplatsen men den har fortsatt köra ändå. En gång körde den till och med förbi 3 stationer utan att stanna trots att vi stod och skrek”.

►LÄS MER: Här är 8 saker du inte får göra i kollektivtrafiken

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro