ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är världens bästa bilder

Metro · 18 Feb 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014
Vinnare av World Press Photo of the Year 2013. John Stanmeyers bild är tagen för National Geographic och visar afrikanska gästarbetare i Dijbouti som håller upp sina telefoner för att få in en billigare signal från grannlandet Somalia.

Vinnare av World Press Photo of the Year 2013. John Stanmeyers bild är tagen för National Geographic och visar afrikanska gästarbetare i Dijbouti som håller upp sina telefoner för att få in en billigare signal från grannlandet Somalia. Foto: John Stanmeyer


Nyligen avgjordes värdens största fototävling, World Press Photo. Här är några av de prisbelönta biderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Fotografen John Stanmeyer är vinnare av utmärkelsen World Press Photo of the Year i världens största fototävling. Den vinnande bilden, som togs för National Geographics räkning, visar afrikanska gästarbetare på en strand i Djibouti. De håller upp sina telefoner för att kunna fånga upp en billig signal från grannlandet Somalia.

Tävlingen World Press Photo är inne på sitt 57:e år. I år deltog 5 754 professionella fotografer från 132 länder med totalt 98 671 bilder. Utöver utmärkelsen World Press Photo of the Year delade en jury ut priser i nio temakategorier till 53 fotografer från 25 olika nationer. De bilder som vunnit priser presenteras i en utställning som kommer att besöka mer än 100 städer i över 45 länder.

World Press Photo må vara världens största fototävling men Metro Photo Challenge är världens största fototävling för amatörfotografer. Spana in 2013 års vinnare här.

Vinnare av Bästa arrangerade porträtt. En grupp blinda pojkar som lider av albinosjukdom i Indien, fotograferade i sitt klassrum. Skolan är en av få för blinda i Indien.
Vinnare av Bästa arrangerade porträtt. En grupp blinda pojkar som lider av albinosjukdom i Indien, fotograferade i sitt klassrum. Skolan är en av få för blinda i Indien.Foto: Brent Stirton
Första pris i Bästa nyhetsfoto. Syriska rebeller tar skydd i kaoset efter att ha blivit beskjutna av en stridsvagn.
Första pris i Bästa nyhetsfoto. Syriska rebeller tar skydd i kaoset efter att ha blivit beskjutna av en stridsvagn.Foto: Goran Tomasevic
Andra pris i Bästa nyhetsfoto. En kvinna och ett barn som gömmer sig i Westgate-gallerian, Kenya, under attacken i september. Kvinnan och barnet kom undan med livet i behåll.
Andra pris i Bästa nyhetsfoto. En kvinna och ett barn som gömmer sig i Westgate-gallerian, Kenya, under attacken i september. Kvinnan och barnet kom undan med livet i behåll.Foto: Tyler Hicks
Tredje pris i Naturfoto. En dvärgschimpans i Kongo, bilden är tagen för National Geographic.
Tredje pris i Naturfoto. En dvärgschimpans i Kongo, bilden är tagen för National Geographic.Foto: Christian Ziegler
Tredje pris i Sportfoto. Australiens Daniel Arnamnart tävlar i 100 meter ryggsim under Australiensiska sim-mästerskapen.
Tredje pris i Sportfoto. Australiens Daniel Arnamnart tävlar i 100 meter ryggsim under Australiensiska sim-mästerskapen.Foto: Quinn Rooney
klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro